Nattliga bravader,  San Diego

En dekadensens afton

Det känns som att alla inlägg en tid framöver kommer att inledas med “häromdagen”, eftersom det händer mycket men jag hamnar efter i rapporteringen. Så, häromdagen var vi i downtown San Diego, på den mycket exklusiva klubben Prohibition. För att över huvud taget komma in måste man vara propert klädd och komma i ett sällskap på färre än 6 personer. Vi var närmare 20, men kom i små grupper i taget, så vi blev insläppta i alla fall. Själva klubblokalen är avsiktligt svår att hitta; en pytteliten dörr inklämd mellan två stora pubar, och så står det “Law Office” på skylten. Man får ringa på en klocka och så kommer det någon och, förhoppningsvis, släpper in en. Efter att ha tagit sig ner för en brant trappa till en källarvåning befinner man sig plötsligt i 20-talets prohibition-era, där alkohol är förbjudet och man får gå på svartklubb för att dricka sig full. Ett jazzband spelar live i ena halvan av lokalen; den andra halvan är en bar omgiven av rött ljus, män och kvinnor uppklädda till tänderna, samt en välkonstruerad drinklista. Priserna är därefter. Är man full eller högljudd blir man ombedd att avlägsna sig. Kommer man iklädd jeans, t-shirt eller tennisskor blir man inte insläppt.

Efter ett par timmar på Prohibition gick vi rakt över gatan till Marble Room, en före detta bordell som nu huserar en bar där servitriserna ser ut att vara lånade direkt från ett horhus i Vilda Västern. Och det var den dekadensens afton. 

Den röda baren på Prohibition

Födelsedagspuss (och min nya frisyr) på Marble Room

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *