Tankar kring mat

En kokbok är ju också en bok?

Hörrni, det lutar åt att jag kommer medverka med ett recept i en kokbok som förhoppningsvis ges ut under det kommande året. Nu är jag ju inte direkt någon virtuos i köket, även om jag för all del gillar att laga mat. Men det är ändå en kul grej som jag ser fram emot att göra. Problemet är bara att jag inte alls vet vad för sorts recept jag ska knåpa ihop. Jag lagar mest pastarätter, men använder aldrig recept annat än för inspiration – det blir nästan alltid improvisation och på en höft sådär, och när jag lyckas få till en riktig lyxmiddag kommer jag aldrig ihåg vad det var jag hade i.
Jag tänker mig att en svensk som medverkar i en amerikansk kokbok nog borde bidra med något svenskt, men typisk svensk mat för mig är kött och potatis, och ett köttrecept blir ju lite fel från en vegetarian. Här tänkte jag att ni kommer in, kära läsare. Kan ni inte tipsa om en maträtt som antingen är svensk och vegetarisk, eller inte svensk men i alla fall vegetarisk, och som ni tycker förtjänar en kokbokssida eller så, så försöker jag sätta ihop ett recept med min egen prägel? Schyrra rå.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *