Uncategorized

Kampen mot det intellektuella tomrummet

På tal om att prenumerera på The New Yorker så känns det som något jag borde gjort för länge sen. Jag bor visserligen på den amerikanska västkusten och är inte speciellt imponerad av New York som stad – jag förstår inte hypen. Men det går liksom inte att förneka att det är landets kulturella och intellektuella huvudkvarter. Till skillnad från Los Angeles, som är en stad som älskas av sina invånare men föraktas av typ alla som inte bor där för sin ytlighet och sina förvrängda ideal.

I alla fall, vad jag försöker komma fram till är att kulturlivet i både New York och Los Angeles är fascinerande att följa i skrift, men att den förstnämnda producerar så himla mycket smartare text. Det enda jag läser i magasinväg just nu, eftersom jag fick en hel hög gamla nummer av min svärmor, är Horse & Rider, som visserligen tangerar ett stort intresseområde, men eftersom den handlar om västernridning och jag rider engelskt är informationen i grund och botten ganska värdelös.

När jag bodde i Stockholm prenumererade jag, förutom DN, på Ordfront, Språktidningen och ETC. Det innebar en ständig politisk och intellektuell uppdatering, utan stressen och angelägenheten hos en dagstidning, och det är det jag saknar. Om 4-6 veckor får vi se om The New Yorker förmår fylla mitt magasinära (sic) tomrum.

Vilka tidningar läser ni?

0 Comments

  • Ulf

    Hu, här får man skämmas. Förutom DN o SvD är det magert numera. Emellanåt blir det Filter – alltid läsvärd. Samt olika tidskrifter jag bläddrar i på jobbet (här finns tack o lov en outsinlig källa): Fast Company, HBR, Chef, Time, Fokus, etc.
    Men jag vill ju inte påstå att jag LÄSER dem.
    Lycka till med The New Yorker – den väcker barndomsminnen

  • CINDERALLEY

    Jamen jag får ju också skämmas, det är det jag försöker råda bot på. Och din läslista låter ju inte helt fy skam heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *