Uncategorized

En liten San Diego-guide

Hörrni, jag vet inte om folk är medvetna om detta, men San Diego är en mycket trevligare stad än Los Angeles. LA är alldeles för stort, det är galna bilköer överallt och på alla tider på dygnet, luften är full av avgaser, på sommaren blir det så varmt att man knappt kan gå ut, och alla sevärdheter har man redan sett på TV och i filmer. Dessutom är Hollywood inte glamouröst, som man kanske skulle kunna tro, utan ett ytligt getto fullt av galningar och krossade drömmar. Ska man till södra Kalifornien och hälsa på tycker jag alltså att det är hemskt sorgligt om man faller i turistfällan och helt väljer bort San Diego till förmån för LA.
Nu har jag bott här i snart tre år, så jag tycker nog att en liten San Diego-guide kan vara på sin plats.Vi kör det här i flera delar, helt enkelt för att jag inte orkar sitta och knåpa ihop ett megalångt inlägg. Först ut: MAT. Jag är vegetarian, så vill ha tips om bra köttrestauranger får ni fråga någon annan. 

Veg’n’Out
North Park, 30th & Upas Street.

Det här är mitt absoluta favoritmathak i San Diego. Jag bodde precis runt hörnet på 30th Street förut, då var jag här flera gånger i veckan. Mest burgare, men även en massa smaskiga smörgåsar och sallader. Allt är vegetariskt och går att få veganskt. Stammisarna har i regel dreads och tatueringar.  

Pokez
Downtown, 10th & E Street.
Vegetarisk och vegansk mexikansk mat. Jag är själv inget stort fan av mexikanskt, men eftersom San Diego är ungefär så nära Mexico man kan komma utan att korsa gränsen så har den mexikanska maten här ett väldigt gott rykte och bör testas.

Sully’s Sandwich Shop
Pacific Beach, Garnet Ave & Cass Street.
Bästa smörgåsarna i stan. Jag äter här varje gång jag är i Pacific Beach. Det är billigt och det är aldrig någon kö, förmodligen för att en större sandwich-kedja ligger precis över gatan.

Corvette Diner
Point Loma, Historic Decatur Road.

Till Corvette Diner går man inte för maten, om man inte är jätteförtjust i flottiga amerikanska hamburgare, utan för stämningen. Och kanske för en Elvis-shake.

The Greenery
Encinitas, Highway 101 & Daphne Street.
Ett litet kafé som enbart serverar raw food. Det är lite dyrt, och man får (paradoxalt nog) vänta ganska länge på maten. Men gott är det, och galet nyttigt.

Naked Café
Carlsbad, Carlsbad Village Faire.
Naked ligger runt hörnet från mitt jobb, och här äter jag lunch när jag känner att jag vill skämma bort mig lite. Det mesta på menyn är vegetariskt, och allt är gjort på färska råvaror och grymt hälsosamt. Inte helt billigt, men sjukt gott.

Lanna Thai Cuisine
Pacific Beach, Mission Bay Drive.
Ligger lite konstigt beläget precis vid motorvägen, men deras Pad Thai med tofu är to die for. Gå hit på lunchen, då får man mer mat än vid middagstid.

Krakatoa
South Park, 25th & C Street. 
Mysigt kafé i ett av de trevligaste områdena i San Diego. Goda mackor, fin uteservering och bra people watching (mycket hipsters på konstiga cyklar). 

Paon
Carlsbad, Roosevelt Street & Carlsbad Village Drive.
Ganska nyöppnad lyxrestaurang, med både sniglar och 75-dollars-kaviar på menyn. De har dock ett gäng vegetariska rätter som är mycket prisvärda och så goda att man dör lite. Grymt vinutbud.

Island Pasta
Coronado, Orange Ave & Loma Ave.
Islands pasta är det inget fel på, men åk hit om inte annat för att få ta Coronado Bay Bridge över från San Diego till överklasshalvön Coronado.

Karl Strauss Brewing Company
Carlsbad, Armada Drive.
Jag älskar öl, och Karl Strauss brygger finfin sådan. Deras mat är inte så tokig heller, men gå hit framför allt för öllistan. 

Hon Sushi
Oceanside, Highway 101 & Cassidy Street.
Jag gillar egentligen inte sushi, men eftersom min man är sushi-fantast så har jag börjat lära mig att äta det. Veggorulle, alltså. På Hon sitter man vid låga bort på golvet och de har en prisvärd all you can eat-meny.

Swami’s
Encinitas, Highway 101 & Swami Beach.

Swami ligger mitt emot ett gigantiskt kritvitt tempel med guldkupoler, och bara det gör ju att man vill äta där. Deras acai bowl är dessutom kanske världens bästa bakisfrukost.

Loving Hut
North Park, El Cajon Blvd & Florida Street.
En vegansk snabbmatskedja som finns lite här och där i världen, men detta är den enda i San Diego. Hälsosam och miljövänlig asiatisk mat. Kan det bli bättre?

Evolution
Downtown, 5th & Quince.
Ytterligare en vegansk snabbmatskedja, de har till och med en drive through. Enligt ryktet har de grymma milkshakes.

Bali Hai
Shelter Island, Shelter Island Drive.

En hawaiiansk restaurang med tikitema, som ligger alldeles ensam längst ute på en liten halvö med obehindrad utsikt över Downtown San Diegos skyline. Maten ligger i den övre prisklassen och är helt ok, men gå hit framför allt för utsikten.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *