Uncategorized

5 tecken på att man har blivit amerikaniserad

1. Man har skor på sig inomhus, och när man ser bilder på Facebook på kompisar som festar loss det i någons lägenhet i bara strumplästen tänker man “Men guuud vad konstigt, varför har de inte skor på sig?”

2. Man pratar engelska med katterna fast man är ensam hemma med dem. Sen kommer man på sig själv och byter till svenska. Men det går ju inte, eftersom katterna inte fattar vad man säger då.

3. Man uträttar alla sina ärenden utan att kliva ur bilen. Drive through-bankomat, drive through-middag, drive through-apotek och så vidare.

4. Man betalar med hyran med check.

5. Man tar bilen till krogen. Man tar för övrigt bilen överallt, eftersom det inte finns någon lokaltrafik. 

Bubblare: Vid de få tillfällen man försöker prata svenska glömmer man bort hälften av orden och ersätter dem med engelska istället. Vilket resulterar i att man låter arrogant och ganska korkad, fast man egentligen är ödmjuk och smart.

(Och med “man” menar jag “jag”. Det här inlägget är lite för pinsamt för att skriva i första person.)

0 Comments

 • CINDERALLEY

  Anna: Jag kande likadant nar jag forst flyttade hit. Fast nu hander det liksom automatiskt. Japp, vi har skor pa oss hemma!

 • CINDERALLEY

  Gunnie: Ja, om jag fortfarande bodde i Stockholm skulle det latt bli microstressvarning pa mig ocksa. Stor mig fortfarande pa folk som ar langsamma, aven om jag inte direkt har brattom nanstans.

 • CINDERALLEY

  Park: Man far se till att ha en DD. Designated Driver alltsa. Min man dricker inte, sa jag kommer alltid hem sakert.

 • Mirijam

  Jag har aldrig fattat kombinationen skor inne och amerikanarnas kärlek till heltäckningsmattor!

  Angående ditt oerhört trevliga erbjudande så har vi redan boende i SD, har en kompis i Ocean Beach som vi ska våldgästa. Han är dock pilot så man vet aldrig om han är hemma eller inte, men vi tackar mer än gärna ja till att hänga lite med er oavsett, alltid roligare att turista med folk som bor på plats!

 • CINDERALLEY

  Mirijam: Haha, vi har fan heltackningsmatta i BADRUMMET. Och tva katter. Och dammsuger typ aldrig. Men eh… nu pratar vi inte mer om det.

  Ok, grymt att ni redan har boende. Jag bodde i OB for ett par ar sen, det ar fint men fullt av hippies! Ar er polare svensk? Jag rakar kanna ett helt gang svenska piloter har ocksa namligen…

  Och alltsa, mitt svenska UTTAL ar det inget fel pa, det ar bara det dar med den standigt krympande vokabularen haha 🙂

 • frankyvonfur

  Jag vet hur det känns med att inte komma ihåg vissa svanska ord. Eftersom jag numera bor i Tokyo och för det mesta bara täker på japanska så blir det ofta att jag ersätter de ord jag inte kommer ihåg med engelska, kommer jag inte på det engelska ordet kan det dock ibland bli på japanska.

  Jag ber alltid om ursäkt då det känns lite väl Victoria Silvested att prata svensk/engelska..

 • Mirijam

  Japp, han heter Mathias Lundblad och är är från Skåne, någon du känner?

  Heltäckningsmatta i badrummet? Öhh.

  Älskar OB, tycker att det flummiga är typ det bästa med hela stället. Och dog beach.

 • CINDERALLEY

  Franky: Ja, kan tanka mig att det blir ANNU mer forvirrande nar det ar tre sprak inblandade, jag har svart nog att halla isar TVA.

 • CINDERALLEY

  Mirijam: Napp, honom kanner jag inte! Jag bodde ett kvarter fran Dog beach. Det ar fint med alla hundar, men luktar illa.

 • andreadoria

  I england minns jag att man inte sköljer av disken, utan låter diskmedelbubblet bara rinna av i torkstället. Gör jänkare så också? 😀 Det är ju rimligen i samma konstighetliga som att ha skor inomhus, med heltäckningsmattor.

 • CINDERALLEY

  Andrea: Haha – nä, det låter konstigt. Jag vet för all del inte vad alla andra gör. Själv använder jag diskmaskinen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *