Uncategorized

Folk som skulle behöva lära sig ett och annat om musik

1. Igår följde jag med en kompis till videobutiken för att hyra lite filmer. Den något socialt missanpassade damen i kassan kände tydligen en av personerna i filmen vi hyrde, och berättade att han var musiker. När min kompis frågade vilken sorts musik han spelade, svarade damen: “Kind of like Jason Mraz, but a little harder. Or, you know, like Elvis… but more rock’n’roll.”

Jag förståååår inte hur man ens törs antyda att någon som låter som hatthippien Jason Mraz är mer rock’n’roll än the king of rock’n’roll. Upphör liksom aldrig att bli en smula chockad över vissa människors totala brist på musikhistoriskt perspektiv.

2. Idag hade jag ett ärende förbi mitt gamla kontor, som de nya ägarna har byggt om till en trendig skönhetssalong. När jag klev in hörde jag till min fasa att de spelade Ace of Base i högtalarna. Ace of Base. Svensk dansmusik från tidigt nittiotal spelas alltså på full volym på ett nybyggt day spa i södra Kalifornien anno 2011. Jag vet inte ens vad jag ska säga, så illa är det. Och nu sitter jag här med “All that she wants” på hjärnan.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *