Uncategorized

Receptbloggen

När folk frågar vad jag saknar mest från Sverige blir svaret nästan alltid matrelaterat. Svensk yoghurt, grovt bröd, prästost, snabbmakaroner, knäckebröd, fetaost som inte smakar tvål – och, kanske framför allt, kantareller. Det finns kantareller i USA, i alla fall enligt ryktet, men jag har trots ganska idogt letande (i mataffären, inte skogen, obs!) aldrig sett skymten av några.

Så för en månad sen var min mamma här och hälsade på. Med sig hade hon ett par burkar egenplockade och egenhändigt torkade svenska kantareller. Och idag kände jag att det äntligen var dags att slå på stort och laga den där efterlängtade kantarellmiddagen, så jag la en halv burk torkad svamp i blöt. Sen lagade jag vad som kan vara det godaste jag någonsin ätit. Om jag får säga det själv, alltså.

Det här hade varit en ganska given kandidat för den där kokboken jag ska vara med i, om det inte vore för att det är ganska oschysst att bidra med ett recept vars huvudingrediens är omöjlig att få tag på. Vi kör receptblogg istället. Och kan ni inte tipsa om andra bra (vegetariska) rätter man kan laga med kantareller? Jag har en och en halv burk kvar…


Du behöver:
Soltorkad tomat- och basilikaspaghetti
Kantareller
Sparris
Gul lök
Vitlök
Persilja
Parmesanost
Vitt vin
Grädde
Ruccola
Salt och peppar

Koka sparrisen. Fräs löken och vitlöken med kantarellerna tills de blivit mjuka. Häll över en skvätt grädde, vitt vin och parmesan och låt puttra medan pastavattnet kokas upp. Koka pastan. När sparrisen är klar, häll bort vattnet och blanda ner i svampsåsen. Krydda med färsk persilja, salt och peppar. Servera med ruccola, en näve nyriven parmesan och ett glas Chardonnay.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *