Uncategorized

Söder om Eden

Igår var vi och såg “Paul” på bio. En helt nyutkommen film om två brittiska scifi-nördar och en ganska oförskämd alien (vid namn Paul) på flykt undan The Big Guy. Förutom att den var fantastiskt rolig rent i allmänhet sådär så propagerade den stenhårt för vetenskap framför kristendom. Alla jesusfreaks antingen dog eller omvändes till ateister, vilket är minst sagt uppfriskande för amerikansk film. Jag tycker själv att religion är ett jäkla påhitt, och det är alltid skönt när man får starkt medhåll i populärkulturen.  
Idag har jag haft en mycket intressant dag. För alla som har möjligheten rekommenderar jag starkt att sitta på arbetsgivarens sida av en arbetsintervju – SÅ himla mycket trevligare än det motsatta. Jag har numera en assistent – och det blev varken Adam eller Eva, så jag tar tillbaka det där med att det skulle vara ett tecken från högre makter. (Eller om vi tar med i beräkningen vilka som orsakade syndafallet kanske det var ett tecken, men det skulle ju lite gå emot min antireligiösa ståndpunkt i förra stycket. Oh well.)

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *