Uncategorized

Måste gnälla av mig lite

Väldigt ofta när jag har något kul inplanerat så bestämmer sig min kropp för att sluta vara samarbetsvillig och sätta sig på sniskan på ett eller annat sätt, och Vegas var förstås inget undantag. Förutom solbrännan från helvetet, ett konstigt utslag på låret och en annalkande förkylning så upptäckte jag i lördags att det kändes som om jag hade något i ögat. Vanligtvis innebär den känslan bara en ögonfrans eller något annat som är lätt att lokalisera och plocka bort, men inte den här gången. Framåt kvällen hade det blivit så illa att jag knappt kunde sova, ögat var helt svullet och vattnigt och irriterat, och på söndagen kunde jag varken ha linser eller smink och låg och hulkade på hotellrummet av smärta och frustration.

Jag ringde hotelläkaren som föreslog akuten, men eftersom ett akutbesök är en hiskeligt dyr historia i det här landet så lät jag bli. Frågade hypokondrikervänner som alla hade olika lösningar och diagnoser – allt från pinkeye till ögonlocksinflammation och kontaktlinsallergi. Eftersom vi var på semester bestämde jag mig dock för att ignorera problemet så länge jag kunde.

Vi kom hem från Vegas runt klockan 3 på måndagmorgonen, och 4 timmar senare vaknade jag av att ögat var helt igentorkat och svullet. Jag åkte således till lokala ögonläkaren som hade en ledig tid direkt. Han kunde ganska snabbt konstatera att anledningen till att det hade känts som om jag hade något i ögat var – att jag hade något i ögat. En litet objekt av något slag (ögonläkaren definierade det rätt och slätt som “a foreign body”) satt fast på insidan av ögonlocket, precis ovanför fransraden, och hade dessutom orsakat ett brustet blodkärl.

Läkaren plockade ur objektet och gav mig en liten flaska ögondroppar. Inget smink och inga linser på några dagar, vilket är ganska jobbigt eftersom mina glasögon är kanske 7 år gamla och inte direkt anpassade efter min nuvarande syn. Men jämfört med att behöva gå runt med pinkeye slapp jag nog lindrigt undan.

Men så var det det där med notan. 96 dollar kostade det lilla ingreppet – nästan jämförbart med förra årets rutinundersökning på 270 dollar. Ibland är USA ett sånt jäkla u-land.

0 Comments

 • Linnéa i Alabama

  uh, kasst. Agreed med u-land. Mycket här är så kasst att jag ofta är helt frågande till vart all patriotism kommer ifrån.

 • Linnéa i Alabama

  uh, kasst. Agreed med u-land. Mycket här är så kasst att jag ofta är helt frågande till vart all patriotism kommer ifrån.

 • CINDERALLEY

  Jag undrar ofta precis samma sak! Kan tänka mig att den där patriotismen är betydligt värre där du bor dock, jag är glad att Kalifornien är förhållandevis liberalt…

 • Duktiga Tjejen

  Ursh, jag är så rädd för ögon-grejs. En gång när jag var i Buenos Aires och vi skulle åka till uruguay (min syster och jag) så hände det där mig också. Jag fick PANIK, men efter medicin och sånt av ögonläkare blev jag bättre efter nån vecka eller så. Har haft en annan sån grej med mina ögon också, så jag får lite panik när jag läser om andras ögonproblem, huuuh. Skönt att det kommer bli bra iallafall, trots pengarna.

 • CINDERALLEY

  Duktiga Tjejen: Jag vet, ar ocksa sjukt paranoid nar det galler ogonen, sa himla laskigt. Det ar ju ganska viktigt att de fungerar som de ska liksom.

  Gunnie: Helt klart!

 • Burgschki

  Shit, har har haft problem med ögonen i typ två månader. Precis som dina så är mina glasögon alldeles för gamla. Hade precis samma symptom som du men utan en foreign body. ögonen blev röda o rinniga o ljuskänsliga en gång varannan vecka typ. Testade alla slags ögondroppar och så äntligen i malaysia fick jag några som hjäpte. o nya glas till bågarna.

  hatar att ha dålig syn.

 • CINDERALLEY

  Burg: Men sjuuuukt, fick du nansin svar pa varfor eller vad det var som var fel?

  Hatar det ocksa. Jag funderar seriost pa Lasik.

 • Burgschki

  asså jag är typ halvt om halvt ej sjukförsäkrad i tyskland (long story, men ett läkarbesök hade nog kostat 270 dollar typ, höhö) så jg var aldrig o kollade men en optiker i malaysia gav mig ny kontaktlinsvätska sa att jag använde mina linser för mycket o en optometrist sa att ögonen borde vila från linser så det var nog det.

  Lasik, fyfan ja. Så fort synen stabiliseras o jag får 30 papp över.

 • CINDERALLEY

  Funderar pa att sticka till Mexico och kora billig Lasik. Ungefar som svenskar som aker till Polen for billig tandvard. Fast ogonen ska man kanske vara lite mer radd om…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *