Uncategorized

Näthatet har fått ett ansikte

Någon gång har jag tänkt att det vore roligt att ha en stor blogg med tusentals läsare i veckan – men sen kom insikten att en stor blogg oundvikligen för med sig näthatare, vilket fick mig på bättre tankar. Näthatare måste ju vara mänsklighetens totala bottenskrap, och jag blir seriöst förbannad när jag tänker på folk som sitter hemma och gömmer sig bakom en anonym användare så de kan spy elakheter över folk med mer intressanta liv än de själva.

Inte skyldig nån nåt skrev häromdagen om folk som kritiserar bloggare i allt de gör (och inte gör), och även om det inte är lika extremt som nätmobbing så är det fortfarande så jäkla ohyfsat. Och sen såg jag detta. Jag kan inte påstå att jag någonsin läst Kenzas blogg, men jag är helt på hennes sida i detta. Jag antar att det här är näthatets sanna ansikte. Ser ut ungefär precis som jag hade föreställt mig. 

0 Comments

 • Mirijam

  Som när man tänker "men HUR kan hon ha 200 kommentarer?" och så kollar man och allt som står är typ "fan vad ful du är", "Gud vilka fula kläder", "du är så jävla skabbig, sluta blogga för fan!"

  Jag hade nog inte klarat av att ha en sån blogg. Å andra sidan läser jag inga såna storbloggar eftersom jag får ut noll och ingenting av det, men det är ju så sorgligt att så många unga tjejer ser upp till de här photoshoppade brudarna.

 • ichibon

  Jag såg också det där, via en annan blogg, och då var jag tvungen att gå in på Kenzas blogg vilket var första gången nånsin. (Folk tror för övrigt att jag döpt min häst efter bloggerskan Kenza – vilket är lite komiskt och inte ens sant till en promille. :P)
  Som du säger, det är jävligt lätt att sitta bakom en datorskärm och tycka/hata men det grundar sig nog oftast bara i avundsjuka.
  Som Kenza skrev om den där tjejen – hon ska polisanmäla för att hennes IP publicerades, men så går hon själv ut med sitt fulla namn och foto på en nyhetssida? Ville hon inte vara anonym?
  Ja ja. Orka med folk över huvud taget. 🙂

 • inte skyldig

  Men herregud! Nu sitter jag här och hatar hat. Hur är man funtad om man går in och skriver sådana kommentarer flera ggr om dagen? Och att sen dessutom gå ut med namn och allt och skriva "får inte jag tycka att hon är ful?" ba jo, tyck du det, men det är ju en helt annan sak att tycka det än att upprepade ggr skriva det på denna människas blogg. Denna idioti alltså. Blir nästan lite uppgiven.

 • CINDERALLEY

  Mirijam: Jag håller med fullständigt. De flesta av de där storbloggarna kan varken stava eller formulera sig heller, så varför folk läser övergår mitt förstånd. Det betyder dock inte att de förtjänar en massa felriktat hat hela tiden, jag skulle aldrig pallat att läsa mina kommentarer om folk skrev sånt till mig.

 • CINDERALLEY

  Colombialiv: Åh, vilken bra. Önskar att det funkade så i riktiga livet, tänk vad mycket snällare teh interwebz skulle vara då.

 • CINDERALLEY

  Ichibon: Ja, det är så korkat att det inte är sant. Det är inte som att folk i allmänhet kan spåra en IP-adress, så hade hon inte gått ut och avslöjat sig hade hon ju kunnat fortsätta vara anonym. Dessutom gillar jag hur hon uttrycker sig i artikeln, liksom "jag har polisanmält det här OM det är olagligt" – den diskussionen är på så sjukt låg nivå.

 • CINDERALLEY

  inte skyldig: Jag vet, jag blir också helt förbannad! Om jag tyckte att någon var ful/korkad/hade dålig klädsmak etc skulle jag kanske hellre välja att inte läsa den personens blogg än att gå in flera gånger om dagen och skriva elaka kommentarer. Under falskt namn. Jag förstår inte vad som får någon att göra sånt.

 • Duktiga Tjejen

  Det är så jävla fegt att nätmobba, säkert sånna som inte ens vågar stå för sina åsikter i verkligheten, utan kan gömma sig bakom sin skärm och ta ut sin egen osäkerhet på andra. FEGT.

 • CINDERALLEY

  Duktiga Tjejen: Ja, det ar fegt som fan. Inte blir det modigare av att man trader fram med namn och bild heller, fortfarande sjukt fegt. Och korkat.

 • Sofia

  Jag blir trött på människan när jag läser sånt där. Trööött. Ska aldrig lämna mig ö. Träffa så få som möjligt, äta kokosbollar och titta på rådjur istället.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *