Uncategorized

Om att inte vara modell

I rockabillyscenen i Kalifornien är det i princip så att alla tjejer är “modeller” och alla killar “fotografer”. Det här innebär att man som piffad tjej med mycket tatueringar ständigt blir trakasserad av GWC:s (Guy With Camera – det är ett vedertaget begrepp, jag lovar!) som vill “do a shoot” med en, eftersom de utgår från att man är “modell”. Det här händer inte bara på bilshower och andra rockabillyrelaterade events, utan även typ på krogen och i butiker – en kille som jobbar i affären där jag köper hårfärg envisas till exempel varje gång jag kommer in med att berätta att han är fotograf och vill fota mig för sin portfolio. Man ba, tack men nej tack.

Men i alla fall.

Jag är ingen modell (varken med eller utan citationstecken), och har ingen önskan att bli en. Detta betyder dock inte att jag inte tycker att det är roligt att bli fotograferad. Men inte av vem som helst, eller var som helst. Trogna läsare minns kanske mitt photoshoot med Bryan Barnes för ett år sen. Igår sammanstrålade vi igen, denna gång med mer smink, större hår och en hel latexgarderob signerad LA-baserade fiercecouture. Och rosa blommor istället för gula. Ni får se de färdiga bilderna så fort jag har dem. Det här är bara så spännande att jag kände att jag ville dela med mig lite i förväg. 

Ungefär så här såg jag ut innan jag gick hemifrån. Lite hooker-varning på den alltså.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *