Uncategorized

The heart is deceitful above all things

Jag följde med Isaiah på träff med en bilklubb han är med i häromdagen, bara för att säga hej till hans bilsnubbekompisar. Efteråt berättade Isaiah att flera av killarna där hade uttryckt en viss förvåning över att “a guy like him” är gift med “a girl like me”.

Det är inte första gången det händer. Eftersom vi till ytan ser väldigt olika ut får vi ständigt försvara vårt förhållande för folk som inte känner oss speciellt väl. Han ser ut som en typisk gymkille, och förväntas därför dejta en deffad storbystad blondin (ha!). Jag har tatueringar och färgat hår, och förväntas omge mig med rockkillar som spelar i band och dricker whisky.

Jag känner ständigt att jag är ganska trött på det här, att folks förutfattade meningar och förmåga att applicera stereotyper på allt och alla genererar en massa helt onödigt skitsnack. Och det är fascinerande hur folk ofta blir provocerade av det hela – som om vårt förhållande är en personlig förolämpning mot de som tror sig veta hur saker och ting SKA vara.

Isaiah har dejtat deffade blondiner, och jag har hängt med fler tatuerade bandkillar än vad som förmodligen är hälsosamt. Men faktum återstår att ingen av de relationerna funkade, ingen av de personer vi enligt omgivningen borde passa så bra ihop med visade sig vara den rätta. Snarare tvärtom.

Istället har vi alltså hittat varandra. Och precis alla som känner oss tillsammans vet hur rätt vi är för varandra, hur allt liksom klaffade och alla bitar föll på plats så fort vi träffades. Just att vi är så olika är nio gånger av tio en tillgång, och något som vi utnyttjar till fullo till vår fördel

Om en månad har vi varit gifta i ett år. Det är lite såna här saker jag tänker på nu när ettårsjubileet närmar sig. Sen tänker jag att jag skiter väl fullständigt i vad folk tycker, att det är deras demoner och inte mina.

Och att de bara är avundsjuka för att min kille har ett sexpack. 

Vi som Cruella Deville och random Sparta-krigare på Halloween.

0 Comments

 • Ulf

  All you need is love!
  länge leve ärleken!

  Brölloppet för 11 månader sedan var himla fint, det kan jag intyga! Och till alla som lever i stereotypa förhållanden kan man ju fråga: är de lyckliga?

 • Duktiga Tjejen

  Jäklar vilken vältränad mage han har, aaah…

  Älskar förövrigt otippade kombos, blir så trött på alla förväntningar och förutfattade meningar!

 • CINDERALLEY

  Duktiga Tjejen: Hehe, oooh yeah. Men sa tillbringar han typ 2 timmar om dagen pa gymmet ocksa.

  Och ja, couldn't agree more!

 • Kattis

  Hallo Sanna! Kattis från sweädän…kanske minns mej? Nåja måste bara säga att jag tycker det är JÄVLA KUL att se en "normis dude" med en subkulturell tjej som dej. Varför är för att motsatsen är ju välkänt myyycket mycket vanligare. av nån anledning…kanske för att killar vill mäta peni..förlåt skivsamling o rövarhistorier tatuerings samlande med varandra och inte sina brudar haha..äh jag vet inte 😉 Ni är söta ihop iallfall!

 • CINDERALLEY

  Kattis: Hej! 🙂 Ja jag har ocksa tankt pa det, att man jamt ser subkulturella killar med "vanliga" tjejer, men aldrig motsatsen. Det kanns alltid fint att vara normbrytande, hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *