Uncategorized

Frågestund: Svaren

Vad fint att ni var några som ställde frågor, så jag inte behövde känna mig helt ensam. Jag fick ett par frågor via e-mail också, och eftersom jag suger på att svara på mail så kan jag lika gärna inkludera dem här. Så här kommer svaren!

 •  Jag undrar hur du bär dig till på bästa sätt när du färgat ditt hår blondt på vissa stället? Har tänkt göra det men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga..
Svar: Eftersom jag har färgat mitt hår svart till och från i kanske 10 år är det inte helt lätt att bleka. Men mitt bästa tips är i alla fall avfärgning. Och tålamod. Jag kör ungefär tre omgångar avfärgning innan jag ens börjar tänka på att slänga i blondering. Obs att både avfärgning och blekning sliter sjukt mycket på håret, men det vet du nog redan. Sen köper jag alla hårkemikalier i beauty supply stores, där man kan köpa developer (vad det nu heter på svenska) separat från själva färgen. Det är billigare och ger mer kontroll än såna färdiga paket man köper på typ Åhléns. Ja, alltså, sen är det typ bara att dela upp håret i slingor och kladda på med färgen.

 • Varför blir man som utlandssvensk så irriterad på andra utlandssvenskar som vägrar integrera sig?

Svar: Det undrar jag också. Men framför allt undrar jag varför de vägrar att integrera sig. Det är ju så irriterande!

 • Vilken är din favorit-tatuering?

Svar: Egentligen alla. Men för ett mer specifikt svar, se detta inlägg!

 • Vem var du för tio år sen?

 
Svar: För tio år sen hade jag lila tuppkam, nitjacka och kängor. Jag gick i högstadiet och var vegan och spelade trummor i ett punkband och hade piercat båda läpparna med en säkerhetsnål. Jag hängde ofta på plattan och drack folköl med punkarna, eller gick i demonstrationer, eller var på spelningar på Kafé 44. Det var en väldigt bra ålder, jag hade så himla kul jämt. Och jag är nog fortfarande ganska mycket samma person, bara betydligt mindre extrem i hur jag uttrycker det. 

 • Bästa respektive sämsta med att bo i USA?

 
Svar: Det bästa är vädret i Kalifornien, hur billigt det mesta är i jämförelse med Sverige, att människor är trevliga och öppna, och säkert hundra grejer till. Det sämsta är helt klart sjukvårdssystemet, byråkratin, och det allmänna politiska klimatet. 

 • Vad gör du helst en ledig dag när du har all tid i världen?

Svar: Ligger vid poolen och läser böcker, åker på roadtrip upp i bergen med min man, leker med katterna, grillar, dricker öl mitt på dagen, åker till stranden, går på bio och ser flera filmer på raken. Typ sånt.

 • Jo men nu var de så att jag såg på en bild att du har en tatuering av en hästsko?

Svar: Ja, jag har en hästsko och två rosor som en halv chestpiece ungefär. Och så står det “Far” i banderollen. Min pappas namn börjar på bokstaven U, vilket är lite varför det fick bli en hästsko där. Kanske inte tillräckligt symboliskt för Miami Ink, men jag är rätt nöjd ändå. 

 • Tänkte också fråga om du kommer från stockholm eller någon annan liten by?

Svar: Jag är född i Göteborg men växte upp i Stockholm. Jag har en teori om att folk från små byar flyttar till Stockholm när de har växt ur den lilla byn. Själv hade jag inte direkt någonstans att ta vägen när jag växte ur Stockholm, så då fick det bli USA. Allt är liksom lite större här.

0 Comments

 • Duktiga Tjejen

  Jag missade frågestunden, hur är det möjligt? Men nu blev jag mer nyfiken, jag är förvisso ett gäng år äldre men jag hängde oxå på plattan och på café 44 när jag gick i högstadiet… Våra vägar kanske har korsats? Säkert känner vi dock en hel del samma personer även om många kom och gick rätt snabbt. Jag älskade 44:an, hängde där typ jämt! Tex mkt med Ekis som nyligen gav ut boken "varat och varan". Kan det ha varit i samma krets?

 • CINDERALLEY

  Oj, dar ser man! Ja, jag vet inte, de flesta jag umgicks med var nagra ar aldre, men i princip alla var punkare och crustare. Nu tankte jag namedroppa nagra av de som tillhorde "eliten" pa den tiden, men jag kan fasen inte komma pa nagon…

 • Linnéa i Alabama

  Men oh! Jag känner ju direkt att jag är en av dem irriterande utlandssvenskarna som vägrar att integrera med USA, så där som sig bör. Jag jämför, och Sverige vinner jämt. Jag klagar, jag förskönar och beter mig som en jobbig patriot. Får skylla på att jag bor i Alabama och inte CA.

 • CINDERALLEY

  Men Linnea! Du ar ju visst integrerad – du har en amerikansk man och en amerikansk familj, right? Jag tror fragan (och svaret) syftar mer pa folk som flyttar till ett annat land och sen fortsatter att BARA umgas med svenskar.

 • Ulf

  och fadern är så stolt över den vackra taueringen, trots hans syn på tatueringar i allmänhet. Paradoxalt men sant

 • Johanna

  Men åh vad gulligt att pappa är inne och kommenterar! :)Den är sjukt fin! har du några planer på att göra en hel chestpiece?
  Tack för svaret om håret föresten! Nu får vi se om jag löser det. Jag tror dock inte att man kan köpa "styckprodukter" här i Sverige, om du inte är homie med en frisör det vill säga.

 • Anna Nio

  Nu kommer jag och lägger mig i, men Johanna – på nätet kan man det, finns rent av svenska sajter som säljer frisörprodukter också! Googla loss så får du se. 🙂

 • CINDERALLEY

  Pappsen: Fint, tycker jag!

  Johanna: Na, inga planer pa chestpiece, jag gillar asymmetrin i att bara ha ena sidan.

  Anna: Bra att du lagger dig i! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *