Uncategorized

Lonesome Highway

För att väga upp det positiva lite kan jag berätta vad jag inte ser fram emot med Vegas-resan – nämligen själva resan. Det är ganska långt till Las Vegas, ungefär 5 timmar från San Diego, och fredag är rent trafikmässigt den värsta dagen i veckan att åka på. Jag jobbar till klockan 17, och eftersom jag inte vill fastna i den värsta fredagsrusningen lär jag inte åka förrän efter klockan 19, och alltså inte vara framme förrän runt midnatt eller så.

Jag kör dit själv i egen bil av ett par anledningar, framför allt för att jag måste åka direkt till en jobbgrej på tisdag och därför inte kan skjutsa hem några passagerare till San Diego. Dessutom åker mitt resesällskap från Los Angeles vilket vore en omväg för mig. Och egentligen har jag ingenting emot att köra bil ensam, eftersom jag kan vrida upp volymen på stereon hur högt jag vill och bara lyssna på musik jag väljer. 

Men som att köra till Vegas helt ensam mitt i natten inte vore illa nog så saknar min bil en fungerande bensinmätare. Varje gång jag tankar måste jag alltså fylla tanken och nollställa trippmätaren, och sen räkna miles till nästa tankning. Sträckan San Diego – Las Vegas består av ganska mycket öken med stundtals mycket långa avstånd mellan bensinmackarna, och jag kan inte ens föreställa mig hur mycket det skulle suga att få bensinstopp på någon av de sträckorna. Inte för att det lär hända – jag har ganska bra koll på hur många miles jag hinner med på en tank. Men ändå.

Interstate 15, någonstans mellan San Diego och Las Vegas

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *