Uncategorized

Om att festa som det inte fanns någon morgondag

Om man ska se något positivt i att bo i ett land fyllt av religiösa dårar så skulle det nog vara alla osannolika kristna konspirationsteorier man får (det tveksamma) nöjet att ta del av. Just nu kan man till exempel se på stora reklamplakat lite här och var längs motorvägarna att imorgon, den 21 maj 2011, är den förutspådda tidpunkten för guds uppryckande av de troende till himlen – rapture på engelska.

Min kompis Michele gifter sig imorgon, och om nu the rapture skulle ske och faktiskt innebära jordens undergång (även om meningarna är delade kring detta – jorden kan istället gå under fem månader senare – vilket råkar vara en vecka innan min födelsedag, och det hade ju varit lite trist) så tänker jag spontant två saker: 1) Av de 200 miljoner goda kristna som kommer föräras en plats i himmelriket misstänker jag att ungefär 0 kommer att befinna sig på morgondagens bröllopsfest, och 2) Den nämnda festen känns som ett ganska lämpligt sätt att avsluta jordelivet på, och kommer med all säkerhet fortsätta även efter att vi alla dömts till en evighet i helveteselden.

0 Comments

 • Sofia

  Satt precis och såg förbluffat ett avsnitt av det fantastiska amerikanska tv-programmet "Say yes to the dress" och önskade att jag hade en amerikan här som jag kunde fråga vad det hela egentligen går ut på. (Förutom då allt det andra usa-relaterade man skulle vilja ha svar på). Varför ska hela det entourage av familj bruden har med sig godkänna vilken klänning hon ska ha på bröllopet? Det spelar liksom inte någon roll hur mycket hon kärar ner sig i ett visst plagg, om inte mamma eller annan valfri släkting samtycker, då blir det inte. Vad är upp med det?

  Om jorden skulle gå under imorgon så har det varit fint att känna dig, Sanna.

 • CINDERALLEY

  Sofia, nojet var helt pa min sida.

  Men ja, amerikaner och brollop. Jag fattar inte heller grejen. Sjalv kopte jag min klanning pa second hand och det var det ingen som hade nagot att saga till om.

 • Ulf

  du var vacker som en sommarmaräng i den klänningen, first, second eller third hand spelar ingen roll. Du var unik och didn't do what diddy didn't did do eller hur det nu var
  vi hade i alla fall inte kunnat påverka dig, så där har du alldeles rätt, om det är det du menar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *