Uncategorized

Bättre än öl

Igår imorse fick jag ett sms från min man där det stod: “I have a surprise for you, you’re going to be so happy!”

Sen tillbringade jag större delen av dagen med att försöka lista ut vad det kunde vara, men inga av ledtrådarna han gav hjälpte. Efter jobbet åkte jag direkt till en middag med 10 tjejkompisar, och inte heller de kunde lista ut det. Ledtrådarna var att det var någonting så stort att det knappt fick plats i bilen, samt att det var något jag använder varje dag, under större delen av dagen. Efter att ha uteslutit till exempel skor, luft, dator, stol, skrivbord och en hel del ännu mer långsökta alternativ gav vi upp.

Sen kom jag hem och möttes precis innanför dörren av detta:

En vattenautomat! Eftersom jag dricker 4-5 liter vatten om dagen och kranvattnet här är helt odrickbart var det kanske den bästa överraskningen någonsin. Nu slipper jag kånka hem stora tunga vattendunkar från affären, och slipper komma ihåg att fylla på dem när de börjar ta slut. För en smärre summa varje månad får vi nu vatten levererat ända fram till ytterdörren, och det är alltid kallt och färskt. Och vattenbehållarna återanvänds, så hela grejen är dessutom försvarbar ur en miljösynvinkel. (Företaget som levererar vattnet borde för övrigt anställa mig som talesperson, ni hör ju hur mycket positivt jag har att säga om det!)

Jag tror inte att svenskar i allmänhet inser vilken jäkla lyx det är att kunna dricka kranvattnet, och att det dessutom smakar bättre än allt flaskvatten i Amerika. Det insåg i alla fall inte jag innan jag flyttade hit. Om det är något jag ska göra när jag är i Sverige i sommar så är det att dricka vatten direkt ur kranen. Fram tills dess får jag nöja mig med min sprillans nya vattenautomat.

0 Comments

 • Colombialiv

  Vilken lyx!

  Är vattnet odrickbart för att det smakar äckligt eller för att det är otjänligt som dricksvatten?

 • CINDERALLEY

  Eller hur!

  Man kan nog dricka det utan att bli sjuk, aven om jag inte direkt tror att det ar nyttigt. Men det smakar verkligen vedervardigt!

 • Duktiga Tjejen

  Gud vilken lyx!! Härligt!

  Måste dock säga att kranvattnet där jag bor i Sthlm smakar lika illa som här och jag dricker aldrig det utan att koka det först. Ska ju dock flytta in hos M snart och det vattnet är gott (jag är dock en av de få som aldrig tar det för givet).

 • CINDERALLEY

  Duktiga Tjejen: Men va? Var bor du egentligen? Enda stallet dar jag har druckit verkligen illasmakande kranvatten i Sverige ar pa min familjs landstalle, dar det kommer direkt ur brunnen pa tomten och smakar gammalt agg. Uh!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *