Uncategorized

Bungyjump och ölfestival

Ni var ute på landet och drack nubbe, dansade kring stång och band blomsterkransar. Själv tog jag en halvdag på jobbet och mötte upp med Ilse och Tony för att åka till Del Mar Fair, en årlig sommartradition i San Diego. Det är som ett nöjesfält och en marknad där de har allt från stora konserter till mässor och bilshower och roller derby. Det är dessutom känt för sitt helt sjuka utbud av friterad mat.

Jag har marknadsfört parkhäng som världens bästa grej hos mina amerikanska vänner, så när vi hittade en liten park mitt inne på ölområdet tog vi tillfället i akt och satte oss på marken med våra drinkar. Perfekt!

Efter det spontana parkhänget gick vi vidare till San Diego International Beer Festival som råkade äga rum på mässan den här dagen. Där sprang vi in i Lane, Nikki och Stephanie som också var på finsmakarhumör.

Man betalade 32 dollar för ett litet glas på 1 oz (ungefär 30 ml) som man sen kunde gå runt och fylla på hur många gånger som helst hos någon av de hundratals bryggerierna som var på plats. Vi märkte ganska snabbt att man inte blir mindre full av att dricka ölen ur pyttesmå glas. Snarare tvärtom. Who knew?

Tre timmar och typ hundra ölshottar senare kände jag att det var dags att göra det jag ursprungligen hade planerat, nämligen att hoppa bungyjump (det stora tornet i mitten är bungytornet). Det var mäktigt som tusan att bara kasta sig ut över folkhavet under, men jag är samtidigt lite besviken på att all den där alkoholen totalt tog udden av adrenalinkicken jag hade hoppats på. Får gå tillbaka och göra om det när jag är nykter och skraj istället.

Sen åts det friterad mat för hela slanten. Den friterade maten på Del Mar Fair är i en klass för sig och förtjänar ett eget inlägg. (Själv åt jag icke-friterad pasta, men det gjorde sig inte lika bra på bild.)

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *