Uncategorized

Det här med ögonbryn…

…är en fråga som engagerar mig, kanske mest för att jag inte har några. När jag var yngre hade jag naturligt mörka och tjocka Frida Kahlo-bryn, som jag förstås inte hade vett att uppskatta i de tidiga tonåren. Alltför ihärdigt mångårigt plockande har alltså resulterat i att jag numera knappt har några ögonbryn kvar. Det är det dock få som har sett bevis på, eftersom jag aldrig – aldrig! – skulle få för mig att gå någonstans utan att först måla dit ögonbrynen. Allt annat hade varit som att gå ut spritt språngande naken.

Men nu till mitt lilla dilemma. Jag har i många år använt samma ögonbrynspenna – från H&M:s eget märke, i färgen light brown. Eftersom H&M här inte säljer smink så har min mamma under de tre senaste åren med jämna mellanrum skickat en leverans ögonbrynspennor från Sverige. Och nu när jag är inne på den sista lilla stumpen av den allra sista pennan känner jag att det kanske är dags att gå vidare, om inte annat för att bespara min kära mor en massa onödigt besvär. Jag har visserligen letat ersättare förut, men hittills har jag inte lyckats hitta ens samma nyans som jag använt de senaste kanske åtta åren. Så jag har provat mig fram med mörkare nyanser.

Idag provade jag att först måla på mina vanliga, ljusare ögonbryn (vänstra bilden), och sen den mörkare nyansen jag testar just nu (högra bilden) – mest för att se kontrasten. Och till min förvåning märker jag att det inte är så stor skillnad. Men det kan inte stämma. I verkligheten upplever jag den mörkare nyansen som nästan svart, och blir helt chockad varje gång jag tittar mig i spegeln. Kanske är det bara min fantasi som spelar mig ett spratt.

En alternativ slutsats är att jag ägnar alldeles för mycket energi och bloggutrymme åt ett icke-problem, och att vilken färg man har på ögonbrynen egentligen är ganska oväsentligt. Jag vet inte. Vad tror ni?

12 Comments

 • egoistiska egon

  Jag kör en fr make up store. Inte penna, men tre färger (ljusbrun, mellan och svart) så man kan mixa själv m pensel. Blöter man penseln blir det starkare, anv även det svarta som eyeliner. Tror den heter tri brow colour.

 • Mirijam

  Jag ser ingen skillnad alls. Men klart att du gör det, jag tycker ju att mitt hår ser helt knallgult ut precis innan det är dags att gå till frisören, fast alla andra tycker att det fortfarande ser vitt ut. Man är ju lite störd.

 • Malin

  jag använde oxa h&m's ögonbrynspenna under massa år, och har oxa fatt ga vidare efter att ha flyttat till tyskland.. här finns heller inte smink pa h&m (iaf inte vad jag har hittat). hade dock tur och hittade typ tysklands svar pa h&m's smink, med ungefär samma nyanser, sa det bytet gick lätt 🙂 iof har jag börjat med svart penna ist för brun de senaste året. men anyway, jag tycker det ser snyggt ut vilket som på dig!

 • emelie

  jag brukar variera beroende på vilken sminkning jag har för dagen. jag har chockrött hår och jag gör precis som dig. går inte utanför dörren om jag inte har målat på ögonbrynen.
  har jag bara en lätt sminkning så tar jag en ljusare ögonbryns färg. men allt som oftast kör jag på mörkbrun.

  jag tycker att dina mörka bryn var kick ass snygga på dig! go for it!

 • Marielle

  Färg på ögonbrynen är ju superviktigt! Gör mycket för ansiktet. Jag tycker att båda bilderna såg bra ut dock, bild #2 snäppet bättre kanske 🙂

 • Katariina

  Jo jag ser skillnad! Jag ska ju till Miami i slutet av juni och om du vill, och din mamma inte redan har skickat, kan jag ju köpa med mig ett gäng och sen skicka via US Postal services?

 • CINDERALLEY

  egoistiska egon: Jag har aldrig riktigt hajat grejen med pensel. Alla som kan nagot om smink sager att det ar battre, men jag har kort pa penna sa lange att det nog ar for sent att vanja mig vid nagot nytt.

 • CINDERALLEY

  Mirijam: Haha ja, men det ar ju svart att vara objektiv om nagot som star en sa nara.

  Malin: Men knappa utlands-H&M! Ja, jag letar vidare.

  Emelie: Oh, tack! Ja, det funkar ju att kora olika nyans beroende pa tillfalle, bara att det blir sa uppenbart att ens ogonbryn ar fejk da, haha.

 • CINDERALLEY

  Marielle: Tack! Och ja, det ar nog viktigt anda. Kanske kor pa den morkare ett tag till da 🙂

  Katariina: Ooh Miami, vad kul! Jag ska till Sverige i augusti, sa jag tror jag testar lite lokala varianter fram tills dess, och hoppas att jag inte behover ett nytt lager fran H&M over huvud taget. Men tack snalla for erbjudandet!

 • Anna Nio

  Jag har ju inte heller några synliga bryn, mina egna är väldigt tunna och ultraljusa. Jag har börjat färga det lilla jag har, för att spara tid och för att slippa känna mig som en jävla freakazoid ifall jag måste visa mig för folk utan ifyllda bryn. För min del hjälper det faktiskt jättemycket. Men jag använder ändå penna också, så gott som jämt, eftersom brynen som sagt är för tunna för att se okej ut utan det, men det sparar i alla fall tid när man bara ska göra nåt snabbt ärende och känner sig som världens jävla tönt som måste smälla på smink för att gå till Konsum, liksom.

  Jag anvnder en penna från Lumene, i färgen blonde, använde förut IsaDora's light brown och tycker de är väldigt snarlika i färg, tror dock den här passar mig lite bättre – och ÄR bättre. Lumene kanske går att få tag i nånstans i Amerikatt, om du vill testa?

 • CINDERALLEY

  Anna: Ar osaker pa om Lumene finns har, men ska kolla!

  Haha, jag har inga som helst problem med att sminka mig innan jag aker till mataffaren! Kan ga dit i tofflor och pyjamasbyxor, bara ogonbrynen ar pa plats 🙂

 • Julia Ekström

  Tack så mycket för att dela sådan proffsig post. Detta är en de mest användbara artikeln för mig. Jag har lärt mig massa tänker i denna webbplats. Jag kommer bokmärke din webbplats. Jag är nöjd att söka ut många bra information här inom gällande tack för delning. Vänligen hålla slik. Tack igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *