Uncategorized

Detox

Jag äter i vanliga fall väldigt hälsosamt. Inget socker över huvud taget, i den mån det går att undvika, inget friterat, aldrig snabbmat eller typisk amerikansk mat (ostindränkta kolesterolbomber), inget godis eller snacks eller läsk. Istället håller jag mig till mycket ekologiskt, fullkorn, baljväxter, frukt, bär och grönsaker, och så dricker jag kanske fem liter vatten om dagen. Detta är inte för att jag är något sorts galet hälsofreak eller för att jag försöker gå ner i vikt, utan för att jag i allmänhet inte gillar onyttig mat. Bara tanken på en flottig McDonalds-burgare med pommes frites gör mig illamående – och det är bara delvis för att jag är vegetarian.

Det enda som inte riktigt följer hälsomönstret i mitt kostintag är ölen. Min stora kärlek. Det flytande guldet. I vanliga fall dricker jag måttligt, men efter den allt annat än måttliga Vegas-helgen har min stackars kropp varit helt ur balans och fattar nog inte riktigt vad det var som hände. Så sen jag kom hem i tisdags har det varit total detox som gäller. Ingen alkohol, övervägande veganskt, och allra helst levande föda. I onsdags gjorde jag till exempel en rödbets- och linssallad med ruccola och champinjoner, och i torsdags åt vi middag på The Greenery, som är en helekologisk vegansk raw food-restaurang runt hörnet från vårt hus.

Vegansk raw food-pizza och Pad Thai.

I kombination med hälsobejakande helgaktiviteter börjar jag redan känna mig smått återställd. Idag har jag till exempel varit i stallet och ridit och ska strax lägga mig vid poolen med en bok och ett glas c-vitamin. Imorgon tror jag nog att jag gör exakt samma sak.

0 Comments

  • Duktiga Tjejen

    Mums vad den maten låter smaskig… Jag är semiveg sedan 20 år men äger onyttigt ibland. Och socker. Fast aldrig, aldrig öl. Kroppen mår verkligen så mkt bättre av hälsosam kost och dessutom är det ju hundra gånger godare än ohälsosam mat. Like på din kost alltså!

  • CINDERALLEY

    Eller hur, det är ju sjukt värt att äta mat som kroppen blir glad av! Och klart att man får fuska ibland. Jag har inte så många guilty pleasures, men ibland gillar jag att svulla loss på vitt bröd haha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *