Uncategorized

Kan inte bestämma mig för om jag ska skämmas eller vara stolt

Katta Kvack kommer ut som Buffy-nörd, och jag blir läskigt sugen på att börja erkänna egna pinsamheter ur TV-serienördträsket.

Som till exempel att jag drev en egen fansite för den sliskiga Kalifornien-såpan Sunset Beach under några år när jag var yngre. Eller att jag ett år på Hultsfred mötte upp ett gäng fellow Sunset Beach-nördar och vi bytte hemmatryckta SB-tischor med varandra. Eller att alla sju säsonger av Gilmore Girls är det enda jag äger på DVD, och att jag har sett hela serien från början till slut säkert 10 gånger. Eller att jag en gång såg alla 13 säsonger av South Park på mindre än två veckor, och sen skrev en vetenskaplig analys om serien för en kurs jag läste på UCSD (och senare fick ett A på).

Men jag borde kanske nöja mig med att avslöja titeln på den b-uppsats i Medie- och kommunikationsvetenskap som jag skrev när jag gick på JMK, eftersom den är talande nog: “‘Welcome to the S.H., bitch!‘ Verbala populärkulturella intertexter i TV-serien Gilmore Girls.”

Japp. Jag är en nörd.

0 Comments

 • Sofia

  Förklara tjusningen med Gilmore Girls, så att jag kan sluta bli så obekvämt irrationellt jävla arg så fort jag ser skymten av det!
  Älskar däremot faktumet att du är så nördig! Nörderi är bra för själen!

 • lotta

  Jag joinar dig på Gilmore Girls! Åh den glädje jag kände när jag var gravid med foglossning och därför inte kunde röra mig och jag helt ohämmat klickade hem säsong efter säsong på tradera som jag plöjde igenom. Hahaha.

 • Malin

  haha jag och 2 kompisar var helt besatta av melrose place för några år sen när det gick i repris pa tv.. varje dag i skolan diskuterade vi föregående dagens avsnitt (sändes ett avsnitt om dagen) och alla intriiiiger. och om någon av oss missade ett avsnitt så var vi noga med att uppdatera denne med vad som hänt.

 • Katta kvack

  Men åh! Älska folks nörderier! Samt att jag även älskar Gilmore Girls <3 För att inte tala om hur mkt jag älskar att jag inte är den enda som har drivit fansites.

 • Duktiga Tjejen

  Sunset beach, haha! Den såg jag oxå på gymnasiet, minns att en dag i S.B motsvarade en hel veckas avsnitt.

  Jag är oxå en nörd, fast när det gäller böcker. Det jag saknar allra mest just nu är att bara få ligga ned och läsa timme efter timme…

  Ps. Har sträck-sett Dexter och L-Word och OC.

 • CINDERALLEY

  Sofia: Haha, har vi inte haft den har konversationen atminstane ett par ganger forut? Jag skulle verkligen vilja sitta ner och kolla igenom hela serien med dig, och peka ut exakt varfor jag alskar den. Men det ar dialogen, popkulturreferenserna, humorn och hur allt ar byggt kring smarta, sjalvstandiga, roliga tjejer medan de flesta av mannen i serien ar ganska tafatta och tontiga. Och for att allt detta i kombination ar sa enormt sallsynt i popularkulturen.

 • CINDERALLEY

  Lotta: Ah, kan inte tanka mig nagot battre satt att fa tiden att ga nar man inte kan rora sig!

  Malin: Haha, precis sa var vi med Sunset Beach. Alska amerikanska sapor med osannolika intriger assa.

  Katta Kvack: Hear hear!

 • CINDERALLEY

  Johanna: Jamen det var ju varldens basta serie! Eller? Har jag bara inbillat mig det?

  Duktiga Tjejen: Jag ar ocksa en boknord, samt musiknord. Ganska mycket nord, helt enkelt. Det fick dock inte plats i det har inlagget.

 • Sofia

  Jo, det har vi. Och jag skulle så himla gärna sitta med dig och bli guidad genom GG. Vill så gärna tycka om, det låter så bra när du beskriver det…

 • CINDERALLEY

  Sofia, jobbar du i bokhandeln nat i sommar? Jag lar ju komma in och saga hej nar jag ar i Stockholm i augusti, sa da kan vi gora upp om saken en gang for alla!

 • stina

  alltså – den största frågan är: får vi läsa b-uppsatsn? låter ju SJUKT spännande (skrev aldrig något om tv-serier under min mkv-tid, vilket är lite stört ändå. fastnade i tryckt kommunikation, om man bortser från det där PM:et om videon till smack my bitch up).

  för övrigt. gilmore girls ftw. måste nog ladda ner o se om alla säsonger igen, för femte eller sjätte gången. mer mer mer!

 • CINDERALLEY

  Haha, det kan mojligen ga att ordna, om ni fragar snallt. Jag har skrivit mycket om tv-serier, tycker i regel att det ar ett tacksamt analysamne.

  Gor't, basta serien!

 • m

  åhmeh! hittade denna blogg idag, och insåg nu att du måste ju va ausländer på skunk? jag = en del av SUNSET BEACH R I P-crew! jag var den som startade gruppen på skunk 😀 😀 😀
  minns när vi möttes på hultsfred!! 2001? sweet memriez…

   • m

    haha men jag vet!? jag tror jag hette lilla m at the time being, men sen bytte jag till bang! så ja nåt av dom!

    minns inte jättemycket men jag har ett minne av dig, att du såg ut som en (liten) crustare! så kände inte igen dig alls när jag hittade in på bloggen. har för mig att jag och en till från gruppen mötte dig några gånger men när vi frågade dig efteråt på skunk så mindes du det inte pga full (: (:

    • Cinderalley

     Oh oh oh! Ja, nu minns jag! Det var vi och Marionettdocka och han vad han nu hette pa Skunk, Mattias – och nan mer?

     Haha, ja, jag sag nog ganska mycket ut som en crustare pa den tiden. Och sop som en ocksa, tydligen. Ber om ursakt sahar i efterhand over att jag var ett tonarsfyllo, hehe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *