Uncategorized

“My brain is a wild jungle full of scary gibberish”

Om det var någon som trodde att jag var helt normal i huvudet så kan vi ju slå hål på den myten med en gång. Mina tvångstankar, topp 3:

1. Jag går ständigt runt med en känsla av att jag lever någon sorts låtsasliv, och att det bara är en tidsfråga innan folk listar ut vilken bluff jag är och jag förlorar allt. Det är en mycket deprimerande känsla som gör mig oerhört stressad, även om jag inte för mitt liv kan förstå var den kommer ifrån.

2. Jag har en helt irrationell rädsla för att bli skjuten medan jag kör bil. Om jag till exempel kör om en annan bil så är jag nästan varje gång helt övertygad om att föraren kommer dra fram en pistol och börja vansinnesskjuta, och jag kommer ofta på mig själv med att omedvetet sitta och ducka medan jag kör. (Den här historien gjorde inte saken bättre direkt.)

3. Varje gång jag postar något i en brevlåda måste saken ifråga nudda min haka innan jag släpper den i lådan, annars kommer hemska saker att hända. Samma sak gäller sånt som ser ut och funkar som brevlådor, till exempel filminkastet i videobutiken och bokinlämningsinkastet på biblioteket. Detta har pågått i hela mitt liv, i alla fall så länge jag kan minnas. Ni kan ju bara tänka er hur många brev, filmer och böcker som alltså har nuddat min stackars haka.

Det finns fler, men jag vill inte framstå som ett totalt freak så det får räcka så här. Vad har ni för tvångstankar?

0 Comments

 • Sofia

  Jag måste spotta över axeln när katter av alla färger går över gatan. Men jag har glömt vilken axel man ska spotta över så jag spottar över båda. Då blir jag rädd att jag jinxar det hela med att spotta så. Så då spottar jag, helt rationellt, en gång till över båda. Alltså: alla katter, fyra tvi´n. Alltid.

 • stina

  jag har även din nummer två. gäller både när man åker bil samt går. helt övertygad om att jag kommer dö i en drive by shooting av VARJE bil som åker förbi. himla tröttsamt i längden, alltså.

 • johanna

  Hahah tänkt att även en fantastiskt vacker sanna kan ha konstigheter för sig 😉 Jag tror inte jag har någon tvångstanke eller liknande, förutom att typ känna på ytterdörrhandtaget om det verkligen vart låst när jag ska hemmifrån. Om jag glömt det så springer jag upp och känner igen.. Hehe. Min sambo däremot hade en ganska roligt tvångstanke när vi träffads.. När vi skulle gå och lägga oss och han eller jag hade ställt klockan på mobilen så var han tvungen att ligga under täcket tills mobilen hade slocknat (du vet sekundrarna efter det att knapplåset gått igång och skärmen släcks). Hahaha första veckorna vi sov ihop undrade jag vad fan han höll på med och sen var jag tvungen att fråga..

 • Duktiga Tjejen

  Oj! Jag blir nyfiken på fler som du har…

  Jag ville alltid ta 5 klunkar/bitar av allt för att inget hemskt skulle hända tills för typ ett par år sedan, då försvann fet bara hux flux. Hade skitmånga tvångstankar som liten; typ var tvungen att hinna till en viss plats innan en bil kom till en annan plats osv.

 • CINDERALLEY

  Sofia: Haha! Ja, jag vet inte heller vilken axel det ar. Jag spottar bara nar jag ser svarta katter ga over vagen. Inte for att jag ar vidskeplig, utan mer av gammal vana.

  Septikemi: Jag googlade, och det stammer ju pa pricken in! Vad sjukt, har aldrig ens hort talas om "impostor syndrome" forut.

 • CINDERALLEY

  stina: Visst ar det trottsamt? Och dessutom ganska osannolikt, liksom, VARFOR skulle nagon borja skjuta? Det hjalper dock inte.

  johanna: Tack for smickret! Det ar nog alltid bra att se till att dorren ar last. Det dar med mobilen och tacket var lite knasigare 🙂

  Duktiga Tjejen: Jag hade annu fler som liten ocksa, kunde inte ga pa skarvarna i gatan eller kliva pa A-brunnar etc. Det ar bara ett par som har etsat sig fast ordentligt. Markligt egentligen ju.

 • Septikemi

  Ja, det är vanligare än vad man tror! Man kan alltid trösta sig med att det i princip alltid är inbillning 🙂

 • Mirijam

  NUMMER ETT, ja ja ja ja! Har exakt samma. Väntar fortfarandepå att chefen ska be mig komma till hans kontor och bara "ehhh, jo, vi har upptäckt att du är en stor bluff, hej då".

 • Malin

  haha jag har några.. ett är att när jag ska ta ett glas vatten, maste jag skölja ur glaset innan "tills det känns bra". det kan röra sig om allt fran 2 ganger upp till typ 10 ganger. dessutom tvingar jag marti till att göra det om han ska hämta vatten åt mig, annars känns det inte bra och da maste han ga tillbaka och göra om det. haha..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *