Uncategorized

Nattliga våndor

När jag har något stort och spännande inplanerat, till exempel en resa eller en flytt, så får mitt undermedvetna alltid totalt spel och freakar ur. Det här tar sig uttryck främst i mina drömmar, där det ena skräckscenariot efter det andra utspelar sig, och jag vaknar mer utmattad än jag var när jag gick och la mig. Och dessutom med en illavarslande känsla i magen.

När jag precis hade flyttat till Kalifornien drömde jag nästan varje natt att jag åkte till Sverige och hälsade på, och sen inte lyckades ta mig tillbaka till USA igen. Anledningarna och händelseförloppen var alltid olika, men resultatet detsamma, och jag vaknade kallsvettig mitt i natten mer än en gång.

Just nu pågår något liknande. Vi ska ju till Sverige i sommar och jag är eld och lågor över att få träffa alla vänner jag saknar. Men mitt undermedvetna är tydligen inte alltför optimistiskt inställt till det hela. De senaste veckorna har jag flera gånger drömt att jag är i Stockholm. I drömmarna ringer och sms:ar jag mina vänner men ingen svarar. Alla ignorerar mig. Jag styr upp en fest för att fira min hemkomst men ingen dyker upp. Till och med mina allra bästa vänner finns ingenstans att finna. Det hela är mycket oroväckande.

Hörrni Stockholmsvänner, om det är någon som läser den här bloggen, kan ni inte lova att försöka svara om jag ringer er någon gång i augusti sådär? Jag pallar inte att inte få sova på nätterna.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *