Amerika

Carmageddon

En av många anledningar till att jag flyttade till San Diego istället för det kanske mer självklara Los Angeles är trafiksituationen. Det GÅR liksom inte att köra bil i LA, det är så sjukt mycket trafik exakt överallt och exakt varje tid på dygnet, och jag har noll tålamod för bilköer. Funderar man på att ge sig ut på de största motorvägarna under rusningstrafik kan man lika gärna parkera bilen och promenera istället.

En av de mest vältrafikerade vägarna är I-405 som går parallellt med kusten i västra LA, där enligt uppgift 281 000 bilar färdas varje dag. Nu på lördag kommer en sträcka av 405:an att stängas ner under drygt två dygn, vilket garanterat kommer att innebära katastrof för den redan domedagsliknande trafiksituationen i LA. Nyhetsmedierna har tagit vara på tabloidaspekten och döpt det beräknade kaoset till Carmageddon. (“The mother of all traffic jams” är ett annat fint citat från den länkade artikeln.)

Man kan ju göra som flygbolaget JetBlue och erbjuda en 4 dollars flygresa över 405:an till kusten från mer centrala delar av Los Angeles. Eller så kan man helt enkelt stanna hemma i en helg. Själv har jag nog aldrig varit nöjdare med att inte bo i LA.

0 Comments

 • Duktiga Tjejen

  När vi körde genom LA för ett par veckor sedan gick det sanna mina dagar inte fort alltså…Fast som turister var det ju lite bra, då fick vi se mer 😉 Kan tänka mig vilket jävla kaos det kommer bli!

  • Cinderalley

   Ja fast man kanske trottnar pa att se bara motorvag och bilar efter ett tag? 🙂 Usch ja, det kommer bli ett helvete. Tycker synd om mina vanner fran Sverige som flyger in till LAX den har helgen!

 • CC

  Oj oj, vilken tur att jag inte besöker vännerna i HB å Tustin nu. För att ta sig dit från LAX är ju 405an vägen man “måste” välja…
  Har faktiskt varit med om att sträckan däremellan bara tagit 40 min (!), men har oxå varit med om att densamma tagit över tre (3!) timmar. Helt galet.
  Inte utan anledning vägen döpts om till “Four of five hours”.
  Kram
  P.s. Tack för att du visar så härliga/fina bilder på livet i sunny CA! Det gör min konstanta längtan till CA lite lättare=) D.s.

  • Cinderalley

   Ja, det ar ju svart att ta sig nagonstans i LA utan att behova anvanda 405:an eller nagon av de andra vagarna som nu kommer vara helt forstoppade pa grund av stangningen. Ar saaaa glad att jag inte bor i LA den har helgen.

   Oh, anytime, glad att det finns folk som uppskattar mina bilder! 🙂

  • Cinderalley

   Na, med tanke pa att Kalifornien ar pa konkursbranten finns det nog inga pengar till sant. LA har ju dock ett tunnelbanesystem till skillnad fran manga andra amerikanska stader, aven om det ar svart att ta sig overallt med t-banan, den verkar mest bara ga till en del utvalda stallen och inte speciellt sent pa kvallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *