Konsumtionsglädjen,  Modeblögg

Dagens bästa

Det har just öppnat ett H&M ungefär två kilometer från mitt hus, och idag ska jag dit för första gången. Jag är av någon oförklarlig anledning helt exalterad över detta. Jag misstänker att det är kombinationen svensk folksjäl och köpglädje som har smugit sig på – den nya butiken är enligt uppgift en gigantisk tvåvåningsstruktur fylld med prisvärd svensk design. Här är vi inte bortskämda med H&M-butiker sådär som ni är i Sverige – jag har räknat till två i hela San Diego County, tre med den nyöppnade.

I Sverige handlar som bekant alla på H&M och det går knappast att vara originell i deras plagg. Här är H&M istället trendigt, spännande och exotiskt. Lite som Urban Outfitters, fast utan hipsterstämpeln. I samma köpcentrum som den nya H&M-butiken har det för övrigt nyligen öppnats just en Urban Outfitters-butik. Jag har en känsla av att jag numera alltså bor två kilometer från det hippaste köpcentret i stan. Score på den!

Dagen till ära (och för att det är ungefär 700 grader varmt ute) har jag en rosa H&M-klänning, köpt i San Diego, på mig. Ett tag såg jag den här klänningen på så många bilder att det verkade som om halva den svenska bloggosfären hade en. Antal personer i Kalifornien jag har sett med samma klänning: 0.

0 Comments

 • Sofia

  Alltså, Urban Outfitters. De måste ha lyckats så jäkla bra med sin marknadsföring. Det är stilmässigt världens mest spretiga och inkonsekventa butik, hela deras sortiment känns som om 10 random personer fått plocka och ta precis vad som helst. Det är sjukt dyrt. I förhållande till kvalitén så pass dyrt att jag mest går runt där och blir irriterad och lite förolämpad. Personalen är bara precis så trevligt som de måste vara för att inte passera som dryga.
  Och ändå. Ibland gör jag den helt omöjliga bilresan in till smetigaste stureplan bara för att jag fått värsta urban outfitters-craving. Jag vet inte vad det där handlar om. Men det funkar uppenbarligen.

  • Cinderalley

   Men vad sjukt, jag har tankt EXAKT samma sak om Urban Outfitters. Allt ar snordyrt, och man kan kopa sig exakt samma stil (ironiskt trashy med inslag av shabby chic?) betydligt billigare pa typ H&M. Det jag verkligen gillar med UO ar deras prylar och bocker, varldens basta presentaffar!

 • Johanna

  Så sjukt söt! passar dig som handen i handsken 🙂 Verkligen skitsnygg är du också i din klippta lugg. fattar inte hur du får den så perfekt jämt? Har du übertjockt hår eller vad är det frågan om? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *