Amerika,  Livet är en fest

Fjärde juli

Igår var det 4th of July, även känt som ‘Merica Day (bör uttalas med sydstatsaccent). Jag är våldsamt ointresserad av högtiden som sådan, men att vi var lediga på en måndag fick vi ju i alla fall lov att fira. Det blev BBQ med ett par vänner hemma hos oss, och sen vidare till Del Mar Fair för att titta på fyrverkerierna. Lite så här såg det ut:


Vi upptäckte till vår förvåning att vårt limeträd inte alls är ett limeträd, utan ett citronträd. Vi har alltså i ett par månaders tid ätit omogna citroner under föreställningen att de var limefrukter. Känns ju lagom intelligent.


I centrum för grillfesten var förstås maten. Vi var fem personer, men åt för åtminstone tio. Vegogrillspett, hamburgare, färska jordgubbar, potatissallad, bröd, ost, fruktsallad, majskolvar… Ni hör ju!


Fyrverkerierna var fina, men jag kan inte låta bli att tycka synd om alla stackars hundar och katter som ligger hemma med dödsångest när hela himlen plötsligt exloderar. Och jag förstår dem.


Vi avslutade kvällen med att titta på Cash’d Out som av en händelse spelade på Del Mar Fair den här kvällen. De är ett rätt välkänt Johnny Cash-coverband med en sångare som låter EXAKT som Mr Cash himself. Alltså, EXAKT.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *