Drömhuset

Det stora dilemmat just nu

Jag vet att jag sa att det inte är en chans att vi flyttar. Men så för någon vecka sen fick vi ett brev hem från fastighetsskötaren vi hyr av, där det stod att vi antingen måste skriva på ett nytt ettårskontrakt på bostaden eller så höjs vår hyra med 10 procent med start nästa månad. Och vi är inte direkt sugna på att varken skriva på för ett helt år (så mycket kan hända på ett år – vi kanske blir av med jobben, eller bestämmer oss för att flytta till Mexico, osv.) eller betala mer i hyra.

Min kompis B tog således genast på sig att hitta en ny bostad åt oss – hon har jobbat som fastighetsagent och är världsbra på att hitta bostadsannonser. Idag hade hon fixat två visningar åt oss. Det första stället märkte vi ganska snabbt att vi inte var helsugna på, vilket bekräftades ytterligare av att mäklaren aldrig dök upp, och när vi ringde fastighetsförmedlingen kom de med en halvdan ursäkt om att hon satt fast i trafiken och möjligen kunde vara där om en timme eller så. (Typiskt amerikanskt beteende.)

Det andra stället vi kollade på var sjukt fint. En hybrid mellan lägenhet och radhus, med tre sovrum, två balkonger, två badrum, högt i tak, öppen spis och garage, och på perfekt avstånd från nästan allt. Dessutom var hyran helt klart godkänd.

Problemet är bara att vi har blivit så himla bortskämda i vårt nuvarande hus, och potentiella nya bostäder förlorar i tio fall av tio stort i en jämförelse. Jag vill verkligen inte flytta, så det känns helt absurt att kolla annonser och gå runt på visningar.

Idag kan vi dock ha lyckats övertala vår fastighetsskötare om att låta oss skriva på ett åttamånaderskontrakt istället för ett helt år. Det känns lite bättre. Då kanske vi inte behöver flytta i alla fall.

Jag lovar att hålla er uppdaterade om hur det går i detta rafflande drama.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *