Konsumtionsglädjen,  Ytligheter

Man kanske borde bli modebloggare istället

Nu ska jag erkänna något som jag tycker är en smula pinsamt, eftersom det inte riktigt stämmer in på bilden jag har av mig själv. Jag ser gärna mig själv som lite av en hippie när det kommer till konsumtionsvanor – typ köper allt på second hand och är helt ointresserad av dyra designerkläder. Faktum är att jag tycker att det är helt befängt att lägga 3.000 spänn på ett par skor, eller 10.000 på en väska, bara för att någon creddig designer har satt sin stämpel på dem. Jag har full förståelse för mode som intresse, men skulle själv inte känna mig helt bekväm med den sortens prioriteringar.

Men – och här kommer alltså själva erkännandet – det finns ett undantag. Ända sen jag första gången gick in i en Betsey Johnson-butik har jag varit fast. Hooked for life. Allt signerat Betsey är ungefär det finaste jag vet, och jag står för att jag skulle ta på mig exakt vad som helst som hon har designat utan att tveka. Detta har resulterat i att jag numera har en ganska ansenlig, och ständigt växande, Betsey Johnson-samling. Den innehåller allt från skor, klänningar och kjolar till solglasögon, strumpor och plånböcker. Kronan på verket är mina 10 (!) Betseyville-väskor.

Den svarta nere till höger köpte jag för tre dagar sen, och den är kanske det finaste jag äger. Till mitt försvar kan jag dock meddela att jag inte har betalat fullt pris för en enda pryl i samlingen – allt är fyndat på second hand eller på designeroutlets. Jag har alltså dregglat mig igenom Betsey-butikerna i både New York, Las Vegas, Los Angeles och San Diego utan att köpa något. Så hoppet är nog inte helt ute for mig heller.

0 Comments

 • Duktiga Tjejen

  Förstår mig inte heller på vitsen med så dyra grejjer… Förutom att jag en enda gång har köpt en kappa för 3600 eftersom ingen annan passade. Jag har till och med lite svårt att förstå mig på stort modeintresse…

  De väskor som du visar på bilderna känns verkligen precis som du, eller den bild jag har av dig! 🙂

  • Cinderalley

   Jag vet inte vad det dyraste jag har kopt i kladvag ar, men jag misstanker att det var ett par Doc Martens jag kopte i hogstadiet for en dryg tusenlapp. Skulle aldrig spendera sa mycket idag. Om det inte verkligen ar DROMjackan etc, da kan det kanske var vart det.

   Det tar jag som en komplimang 🙂

 • Anna Nio

  Amen to that, kommer heller aldrig att kunna betala flera tusen för ett plagg (undataget eventuellt en sjuuuukt snygg dröm-skinnjacka, men antagligen inte då heller), oavsett hur välbärgad jag skulle kunna bli. Det funkar bara inte, det strider emot min natur och min uppväxt; that’s how I roll, eller snarare don’t roll, helt enkelt!

 • Anna Nio

  Hade förresten en mardrömssituation precis nyss inom ämnet, då jag är bjuden på bröllop för en av mina bättre vänner i höst, och dresscoden är högtidsdräkt = långklänning, uppstyrt, festligt.

  Jag är inte den som bangar att klä upp mig till tänderna om tillfälle bjuds (eller ännu hellre inte bjuds) men just långklänning är bara så vansinnigt fel för mig. Paniken växte när jag insåg att alla långa klänningar var sjukt fula OCH sjukt dyra. Började så smått förbereda mig på att tacka nej till bröllopet eftersom jag absout vägrar att spendera 2000 på en klänning. Som jag inte ens vill ha, och som jag skulle tvångsmässigt bära en enda gång. Jag skulle inte ens lägga den summan om det var den snyggaste klänning jag sett i hela mitt liv, just för att det som sagt totalstrider mot mina principer och min personlighet, rent av.

  Lyckan var därför total när jag igår hittade en asfin klänning: enkel, hellång, stretchig men ändå elegant, och knallturkos, för strax under 400 spänn. Sitter som en smäck, passar dresscoden samt min stil, OCH min plånbok. Epic win! 😀

  • Cinderalley

   Jag sag nagot om detta pa Facebook. Grymt att du hittade den perfekta klanningen och att den dessutom var billig! Annars hade jag nog rekommenderat second hand – jag hittade ju bada mina brollopsklanningar snorbilligt pa second hand. Men det galler forstas att ha lite flyt dar med…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *