Drömhuset,  Sverige vs. USA,  Vardagsfilosoferande

Det här med 50-talskök

Jag fick ju som bekant ett infall häromdagen och målade köket i vår nya bostad turkost. Och av era kommentarer att döma är det här med ett 50-talsinspirerat kök ganska populärt.

Vi behöver nog ett tag till för att komma tillräckligt i ordning här hemma innan jag kan visa bilder på hur det nya köket ser ut, men under tiden tänkte jag att ni kan få se ett par andra 50-talsinspirerade kök jag har haft som jag har varit ganska nöjd med.


Jag bodde ett tag i en pytteliten bostadsrätt i Aspudden med mitt ex. Det enda riktigt trevliga med den 30 kvadratmeter stora lägenheten var köket, som vi rev ut och byggde om från grunden. Komplett med rött kylskåp och schackrutiga väggar. När vi äntligen var klara med renoveringen fick vi dock ett erbjudande om förstahandskontrakt på en hyresrättstvåa på Hägerstensåsen, så vi sålde både lägenheten och det röda kylskåpet. Det var en kort förälskelse, jag och köket.


I tvåan på Hägerstensåsen var köket större men inte lika spännande. Vi gjorde det bästa av saken med dinerbord, röd vinylsoffa, schackrutiga gardiner, och diverse posters från vår Kalifornienresa ett år tidigare.

Då hade jag kanske inte gissat att jag 7 år senare skulle vara mitt uppe i att inreda ytterligare ett 50-talskök i mitt eget hem i Kalifornien. Livets oförutsägbarhet, osv.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *