Konsumtionsglädjen

Ett meddelande till allmänheten

Ni minns kanske hur skeptisk jag har varit till att skaffa en smartphone, och en iPhone i synnerhet. Jag är som sagt inte helt förtjust i tanken på att skapa behov i onödan, och jag gillar det avkopplande i att ibland vara totalt nedkopplad.

Med detta sagt blev jag häromdagen tipsad om ett mobilabbonemang som för hälften av den månadskostnad jag har betalat de senaste två åren erbjuder betydligt bättre villkor och unlimited everything. Så för två dagar sen bytte jag operatör. Den enda baksidan är att det nya abbonnemanget endast gäller för smartphones, så jag fick krypa till korset och köpa en Android. MEN. Jag tröstar mig med att min mobilräkning numera är nästan gratis.

Nu känns det lite som den dagen jag gav upp min Walkman till förmån för en mp3-spelare. Det tog bort en del av charmen med musiklyssnandet – men det gjorde samtidigt saker så mycket smidigare.

Det här ändrar dock inte min syn på folk som inte kan föra en konversation eftersom de sitter försjunkna i sin mobiltelefon. Och den dagen jag börjar skriva blogginlägg och statusuppdateringar om Wordfeud kan ni skjuta mig. Okej? Okej.

0 Comments

 • Duktiga Tjejen

  Vi får väl allt SE om du inte oxÅ blir hooked på Iphonen om nån månad, jag sa precis samma sak som du innan… 😉 Och jag gillar wordfeud massor, typ bästa appen. Jag är mycket mer fri med den här telefonen, kan kolla bloggar på jobbet utan att någon märker, och så har jag 1-1.5h enkel väg till jobbet kommunalt = I love it!

  • Cinderalley

   OBS! Inte iPhone, utan Android. Mycket viktigt 🙂

   Jag kollar bloggar pa jobbet pa min lunchrast, och aker inte kommunalt. Och for de fatal tillfallen jag faktiskt sitter och vantar nagonstans utan nagot att gora brukar jag ha med en bok i vaskan. Sa jag hoppas verkligen att det har nya forhallandet inte leder till ett starkt beroende, aven om jag for all del inte kan garantera nagot!

 • Anna Nio

  Deal! Jag avskyr allt tjat om appar och spel och uppdateringar och yada yada – vafan, försök leva i verkligheten en stund också, peeps!

  Givetvis finns det fördelar med smartphones, men det verkar omöjligt att få bara det fåtalet bra saker utan att också få en hel hög med onödig, tidsfördrivande skit. Much like kabel-tv: fem bra kanaler och resten meningslöst trams, som man inte blir av med.

  • Cinderalley

   PRECIS som kabel-tv ar det ju. Och FYI, jag har inte kabel-tv heller. Tv-beroende tycker jag nog annu mer illa om an smartphoneberoende.

 • Johanna

  Haha, känner mig mycket pikad efter mina TVÅ inlägg om wordfeud..haha.

  Fast håller helt med, blir GALEN när folk sitter och knappar på sina mobiler samtidigt som man pratar med dem. Det är så jävla oartigt och störigt.

  • Cinderalley

   Haha! Fast i sa fall borde ju HELA bloggosfaren kanna sig pikad. Jag laser minst fem blogginlagg om dagen om Wordfeud 🙂

   Verkligen. Om man hellre umgas med sin telefon an med sina vanner kan man ju lika garna stanna hemma. Sa kanner jag.

 • Sus

  Hah, sådär gick det för mig med ang telefonen. Jag tänkte strunt ai hela smarttelefongrejen och började inse att jag betalar lika stora räkningar som jag skulle göra om jag hade en smartphone och internet i den.. så nu är det beställt. 🙂

  Gillar dina tattoos! 🙂 Gjorde min första i vintras (en stor på ryggen, gör man det så gör man det ordentligt..) och funderar på följande nu…

  • Cinderalley

   Jamen precis – det AR ju smidigt att ha en smartphone, sa lange man inte behover betala typ dubbelt sa mycket som for en “vanlig” telefon.

   Oh, tack! Ja min forsta ar skitstor ocksa, kande ocksa att ska man gora det ska det vara ordentligt!

 • mirijam

  Äh, det är precis som med folk som bara “umgås med folk i verkligeheten istället för på internet” och man bara MEN JAG FÅR JU KOMPISAR HÄR! Och det är ju trevligare att lägga sig och spela wordfeud på soffan än att kolla på tv, faktiskt är det ju HJÄRNGYMPA liksom.

  Plus att man får aldrig dissa saker som man aldrig provat, det är bara väldigt gamla människor som kommer undan med det.

  Puss!

  • Cinderalley

   Haha absolut, men jag har inte tv heller sa det argumentet ar lost on me. Jag tycker att det ar trevligare i sa fall att lagga sig pa soffan och lasa en bok. Och DAR kan vi snacka hjarngympa!!!

   Plus att jag inte har nagra problem med folk som anvander sin smartphone nar de ar ensamma eller pa bussen osv, det ar mest personer som gar pa fest och hellre sitter i ett horn och spelar Wordfeud/Angry Birds an att vara sociala som jag stor mig pa. Jag tar ju inte direkt med min laptop nar jag ska traffa vanner, aven om jag tycker att internet ar ett himla trevligt stalle att hanga pa.

   Fast okej, den sista piken kanner jag mig lite traffad av. Min mentala alder ar typ 85 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *