Drömhuset

Färgchocken

Jag är sämst på det här med färger. Jag gillar exakt tre färger: svart, vitt och rött. (Och vitt endast om det är i kombination med svart och/eller rött) Alla lägenheter jag har bott i har gått i den färgskalan, och min garderob består till större delen av svarta och röda kläder med vita inslag. Som av en slump jobbar jag på ett kontor som är inrett i svart, vitt och rött – och för ett företag vars logo går i samma färger. Jag kör en röd bil med svart tak, och jag har planer på att måla min motorcykel i svart och rött med vita däckväggar. Ja, ni fattar.

När vi nu flyttar till en ny bostad (ja, det blir ett jäkla tjat om den här flytten nu, ni får ursäkta) så har jag bestämt mig för att måla ett par fondväggar. Jag brukar inte måla eftersom jag har en tendens att flytta runt lite för ofta för att det ska vara värt ansträngningen, men det här nya huset tänker jag mig att vi ska bo kvar i ett tag, och jag vill att det ska kännas som ett hem. Isaiah är helt ointresserad av inredning och har gett mig fria händer – så länge han får göra vad han vill med garaget är han nöjd.

Så igår var jag på Home Depot för att kolla på färgprover, och när jag stod där och valde bland 100 nyanser av rött slog det mig att jag kanske borde vidga mina vyer lite. Prova något nytt. Life on the edge och allt det där ni vet. Så jag köpte en burk röd färg och en burk turkos. Rött till vardagsrummet och turkost till köket.

Jag har egentligen ingen relation till färgen turkos, men det såg så fint ut i en broschyr i färgbutiken. Vad tror ni, blir det bra det här?

0 Comments

 • mirijam

  En ganska hysterisk blandning men bara man inte ser dem samtidigt så blir det ju bra! Jag är ju inte så förtjust i rött själv men fattar ju att andra kan gilla det. Bildgoogla på “50’s kitchen” så får du ofta fram turkosa kök med svartvitrutigt golv, sketasnyggt!

  Bonusinfo, mina favvofärger: Rosa, turkos, svart, leopoard.

  • Cinderalley

   Ja, alla mina kok har varit i 50-talsstil, och nu mer an nagonsin eftersom vi har ett akta 50’s diner table. Sa turkost kanns anda som ett ganska logiskt val!

   Leopard ar min favvis ocksa. Vart sovrum redan i leopard, rott och svart, och nagon sa en gang om min garderob: “It looks like a leopard threw up in here” – haha!

 • emma

  jag tror det turkosa köket kommer bli en jävla hit.
  själv får jag dras med fula ljusgula tapeter som typ är standard i alla jävla hyresrätter känns det som. försöker täcka dom med tavlor.

  • Cinderalley

   Åh men kan du inte tapetsera om da? Vi hyr ju ocksa, men far mala sa lange vi malar tillbaka till nagot mer diskret nar vi flyttar. (Vilket ju kommer suga, men vi planerar ju som sagt inte att flytta nagonstans pa ett tag nu.)

   • emma

    jo, om jag återställer, och det är en studentlägenhet i en stad som jag nog mest troligt inte kommer bo kvar i sen och så är det bara två terminer kvar, så det känns så onödigt. kör på tavlor till förbannelse istället.

 • CC

  Turkos i köket blir grymt till ert supersnygga diner-bord!
  Är oxå väldigt svart/vit/röd men turkos (å lila) är fina färger.
  Skojade faktiskt till det med turkos gardiner å kuddar i tv-rummet i våras, för det passar så bra till mexar-filtarna vi släpade hem från VLV=)
  Väntar med spänning på resultatet av ditt målande.

 • Tilda

  Turkost kvalar in på min topp tre-lista (kan inte rangordna svart, rött och alla nyanser av blått) Jag har en knallturkos klänning som jag brukar bära till mina turkosa Muerte punk platforms från Iron Fist <3

  Jag tror det kommer bli skitsnyggt, och om det bara är en vägg kommer man inte få akvarie/poolkänsla (hade ett helturkost badrum en gång, med turkos toalett och badkar. Inte living on the edge där, snarare over the edge)

  Undrar om det finns rosa och turkost kakel? Jag skulle säkert kunna få storhetsvansinne och skapa ett My little pony-kök om jag fick chansen.

  • Cinderalley

   Oh, det paminner mig om att jag faktiskt ocksa har ett par turkosa Iron Fist-skor. Far kanske borja anvanda dem nu nar jag kommer ha turkosa vaggar och allt 🙂

   Du, det finns GARANTERAT rosa och turkost kakel att kopa, sa go wild!

 • Anna Nio

  I approve – givetvis! 😀 Skymtade nåt om diner i tidigare kommentarerna och det var också min första tanke, att det kommer bli grymt snyggt 50-tal/rockabilly med turkost kök (Jag tycker förstås du ska måla hela köket och inte bara en mesig fondvägg). 🙂

 • Yohanna

  Seriöst. Turkost är så jävla fint, speciellt i kök. Lika limegrönt (fast mer “dämpad” ton..)! Det är snyggt som satan med färg, och olika färg i olika rum. Palla köra den där enhetliga stilen med typ, bara vita väggar all over the place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *