Drömhuset,  Katterna

Plus och minus

Bra grejer idag:

+ Imorse var jag och skrev teoriprovet för motorcykel för andra gången. Precis som förra gången jag skrev det var det hur lätt som helst (trots att jag var tvungen att samtidigt skriva teoriprovet för personbil igen, och det var jag absolut inte förberedd på) och nu får jag köra hoj lagligt igen. Mitt gamla tillstånd hade nämligen gått ut, eftersom jag ibland är segast i världen och inte hade lyckats få till en uppkörning inom 12 månader efter att jag tog teorin första gången. Nu är det i alla fall jag som bokar intensivkurs och hoppas på det bästa.

+ Relaterat till ovan är att min fina Daisy (ja, motorcykeln alltså) kommer hem från verkstan idag och äntligen är i kördugligt skick igen. Hon har under de senaste månaderna slussats runt bland ett par olika mekaniker som inte lyckades lista ut vad felet var, men nu är det alltså äntligen fixat.

+ Ni vet den där damen som var här igår och värderade våra gamla smycken? Hon gav mig 700 dollar (!) för några guldkedjor jag ärvt av min farmor och ett par andra saker som jag aldrig använt och inte hade någon aning om vad de var värda. Får jag ett SCORE! på den?

Mindre bra grejer idag:

– Lilla kattungen opererades i lördags, och nu smyger hon runt i vårt sovrum med en sån där tratt runt huvudet och är ynklig. Katterna måste hållas åtskilda i en vecka till, och jag får skitdåligt samvete av att Blue inte kan tvätta sig själv och att vi inte får bada henne, och att hon har stygn på magen och hatar sin medicin och inte förstår vad som händer, och att Ninja är utestängd från vårt rum och säkert känner sig jätteensam på nätterna. (Sen blir jag arg på mig själv för att jag är en sån hönsmamma.)

– Vår hyresvärd ska ha visning av vårt nuvarande hus för en massa folk ikväll eftersom hon vill få det uthyrt så fort som möjligt (och det vill vi också, eftersom vi då kan få tillbaka en del av hyran för den här månaden) men eftersom vi är mitt i en flytt och dessutom sämst – SÄMST – på att städa ser huset ut som skit och ingen kommer vilja bo där. Dessutom måste jag vara hemma under visningen för att hålla koll på katterna (se föregående punkt) och jag kommer skämmas ihjäl över att sitta där mitt i min egen skit medan en massa främlingar kliver runt i mitt hus och DÖMER mig. Hatar att framstå som slarvig/lat/oorganiserad.

– På väg hem blev jag stoppad av en polis som berättade att han hade för avsikt att ge mig böter för att jag körde runt med “modified exhaust” på bilen. Jag slog på hundögonen och berättade att det var min mans bil och att jag var på väg till verkstan för att hämta upp min bil. Vilket för övrigt var sant, utom det där med verkstan. Det här kanske förresten borde ligga i pluslistan eftersom polisen körde därifrån utan att ge mig böter.

0 Comments

 • mirijam

  Ja det sista borde VERKLIGEN ligga på pluslistan! Då blir det fyra plus och två minus. Bra.

  Ser fram emot bildbomb från nya hemmet sen! Emil (tatuerare från …eh Göteborg?) var och fikade hos oss häromdagen, han sa att han skulle hälsa på dig snart och vi bara “DÄR SOV VI OCKSÅ EN NATT!!!” sjukt exalterade!
  Längtar tillbaks till Kalifornien!

  • Cinderalley

   Ja, bra! Så säger vi.

   Haha, alltså, världen (eller är det Sverige?) är så himla liten. Ni får ju verkligen komma och hälsa på snart igen. Det var alldeles för kort senast!

 • Tilda

  Väljer att fokusera på katterna eftersom jag är helhjärtad kattmänniska. Stackars lilla Blue, kan ni inte ta av tratten och låta henne tvätta sig lite under uppsikt? Så gjorde vi när min Tellus fick operera tassen, han blev så ledsen av tratten och av att inte få gå ut.

  Känner verkligen med dig, det är så svårt att måna om kattens hälsa, både hos vetrinären och den efterföljande hemmavården. Man känner sig stundtals som världens elakaste människa.

  • Cinderalley

   Ja, vi har funderat pa det ocksa, bara hon inte slickar saren borde det ju ga bra. Jag har hittills tvattat henne lite med en fuktig tvattlapp, men jag har en kansla av att hon skulle foredra att gora det sjalv.

   Det ar ju svart med djur eftersom man inte kan forklara for dem vad som hander och varfor de har ont. Det gor liksom ont i hjartat.

   • Tilda

    Ja, prova iallafall. Fast risken att hon börjar undersöka såret direkt är väl ganska stor. Och du är ingen hönsmamma, det är fullt normalt kattägarbeteende (djurägarbeteende kanske?) att vara överbeskyddande. Jag hade sovit på soffan för att hålla den andra katten sällskap om det hade varit mina katter *hängiven*

    Don’t tell me about it, var tvungen att avliva en av mina katter i våras (hon fick väldigt svåra njurproblem) Still heartbroken =(

    • Cinderalley

     Det laker visserligen fint och snabbare an vantat, sa snart kan vi nog ta av tratten helt. Om nagra dagar eller sa.

     Usch, vad trist med stackars katten. Jag vill inte ens tanka pa att mina ocksa kommer do nagon dag, det gar inte ens att forestalla sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *