Bra saker,  Vardagsanekdoter

Win win win

Vi hade en mycket lyckad helg ur ett bli-av-med-skit-perspektiv. Eftersom vi om en vecka flyttar in i ett hus som är hälften så stort som vårt nuvarande behöver vi av naturliga skäl göra oss av med en del grejer. Och det absolut smidigaste sättet för att bli av med gammalt skräp utan att behöva frakta iväg något, och dessutom tjäna en liten slant på det, är att ha en garage sale.

När vi vaknade strax innan klockan 7 på lördagmorgonen stod det redan ett helt gäng människor utanför och väntade på att vi skulle öppna garaget, och inom bara ett par timmar hade vi tjänat flera hundra dollar genom att sälja en massa gamla tv-spel, möbler, kläder, skor, verktyg, elektronik, gymutrustning, tv-apparater, datorer och annan skit vi hade liggande.

Men det kanske bästa av allt var att vi bland garage sale-kunderna hittade en kvinna som erbjöd sig att flyttstäda hela vårt hus för en rimlig penning, två karlar som erbjöd sig att tvätta våra heltäckningsmattor för en rimlig penning, samt en äldre dam som har som hobby att köpa folks avlagda smycken. I skrivande stund står hon och hennes man i vårt kök och utför experiment med syra på alla gamla smycken vi kunde skrapa fram, för att lista ut vad som är riktigt guld. Förhoppningsvis tjänar vi en liten slant på detta också. Det fina med allt detta är att hela flytten liksom redan har finansierat sig själv.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *