Livet och lyckan

Beginning in an ending

Jag pratade om livet i allmänhet med en kollega på jobbet häromdagen, och vi kom fram till att vi har ganska precis samma inställning till att ta stora, livsomvälvande beslut. Istället för att diskutera sönder saker med folk i vår närhet och influeras av personer som inte nödvändigtvis har samma erfarenheter och åsikter som vi, så vänder och vrider och funderar vi på saker tills vi har kommit fram till vad som känns rätt för oss.

Och när vi då berättar för den oinvigda omgivningen om våra beslut blir vi ofta anklagade för att ha kommit fram till dem förhastat, och blir uppmanade att tänka efter om det verkligen är detta vi vill. Men det är det ju. Vi har ju redan ägnat alldeles för mycket tid åt att tänka igenom saken in i minsta beståndsdel och är helt säkra på vad vi känner.

Med det sagt tror jag också att lycka är tidsbegränsad, och när man inser att tiden börjar rinna ut för det som gör en lycklig för tillfället är det dags att gå vidare. Det är samma sak med kärlek. Ibland tar den slut. Och livet är för kort för att klamra sig fast vid det som varit.

Därför har jag och Isaiah bestämt oss för att ta en paus på obestämd framtid.

Och därför sa jag för ett par dagar sedan upp mig från mitt heltidsjobb.

Och livet startar från noll igen.

0 Comments

 • Sofia

  Verkligen oj. Jag vet allt om att inte säga allt på sin blogg men det här var oväntat!
  Men jag är säker på att du gör det som känns rätt för dig och jag hoppas vi får fortsätta följa med på resan!

 • CC

  Hoppla!!
  Är själv en sån där “funderare”, så jag förstår vad menar med att man har grunnat färdigt när man släpper olika besked.
  Men jag är säker på att du även funderat ut någon form av plan.
  Lycka till med alla beslut om framtiden.
  Kram på dig!

 • Duktiga Tjejen

  Vänta nu, what? Det kom som en chock (naturligtvis, man skriver ju inte om allt på bloggen såklart). Hur mår du?

  Jag tycker inte att folk har rätt att fördöma hur folk fattar beslut, ingen vet vad du har tänkt, hur länge du har tänkt eller vad som är rätt och fel för dig, det vet bara du. Jag tycker snanare ibland att folk tänker för lite och drar ut på saker i en evighet och ingenting blir bättre av det. Man lever bara en gång.

  Jag måste säga (hoppas inte det låter fel) att jag beundrar din beslutsamhet. Att säga upp dig från ditt jobb, ta paus, lyssna på dig själv. Jag var mycket mer sån förr, men de senaste åren har någonting hänt med mig som får mig att bli fegare, att tänka och vela FÖR mycket. Det gjorde jag inte förr.

  Jag skickar över cyber-support till dig och hoppas att du mår så bra du kan trots omvälvande beslut.

 • Aloha Riot

  Jag hoppas att du är okej. Stora omvälvande förändringar är alltid jobbiga att gå igenom. Jag hoppas även att jag får fortsätta att följa med dig på din livsresa via din blogg.

 • Fiat

  Jävlar! De bästa besluten i mitt liv har varit de stora och drastiska. Är övertygad om att alla lösningar är bättre än att harva omkring i något som inte känns rätt oavsett om det handlar om jobb, kärlek eller vänskap. För att göra en favorit i repris så säger jag igen som Chris Isaak: I dig you! Och det här kommer att gå skitbra, även om det så klart är tuffa beslut och stora omställningar att lära sig leva i.

 • Johanna

  Ojoj, mycket på en gång!

  Hoppas du mår bra trots allt, det är ju jobbigt att dela på sig även om man vet att det är rätt. Men det det blir ju alltid bra till slut, man måste lyssna på sig själv. Kram!

 • agnes

  Jag är precis likadan, analyserar sönder allting själv först, innan jag ens berättar för andra vad jag har för tankar. Men jag tycker åtminstone att det är då jag får bäst resultat 🙂

  Jag har inte följt din blogg så jätte länge men du verkar en jävligt häftig och självständig tjej och nu vet jag inte vem som gjorde slut eller vad som hände, men kram till dig och lycka till med det nya livet!

 • Tilda

  Jag är också förvånad, du har verkat så tillfreds med livet. Men vad vet jag, du har kanske tagit ett beslut på grunder som inte hela världen behöver veta.

  Hoppas du tar hand om dig och att livet börjar om på bästa möjliga sätt för dig <3

 • Annika i Colombia

  Jag bara instämmer med alla ovan. Oj. Oväntat, men säkert väldigt klokt. Du verkar vara väldigt duktig på att känna efter vad du vill och behöver.

  Blir det flytt nu igen för dig?

  Hoppas allt reder ut sig, många kramar.

 • Sarah

  Cred till dig som fattar ett självständigt beslut och står fast vid det. Precis som du säger låter många sin omgivning styra sin livsväg. Skickar virtuell energi och hoppas att allt leder till bättre saker för dig!

 • Sofia

  Oj. Jag är väldigt imponerad över folk som gör sådär, bara tar itu med saker och sen börjar om på nytt. Otroligt mycket mod krävs för sånt! Önskar dig all lycka till.

 • Yohanna

  Whaaaaat?? Tänkte jag. Herregud. Fler borde ha sådant mod som du.
  Skitdjävlajätte-läskigt.

  -Det bästa? Det kommer bli så jävla bra i slutändan. Ta hand om dig.

 • Anna Nio

  Oj. Oj igen. Jag vet inte vad jag ska säga, jag hoppas allt känns så bra som det kan göra för dig i det här läget, och att dina val just nu gör ditt liv bättre istället för sämre. För att avsluta relationer med någon man fortfarande älskar och respekterar är sjukt svårt och inget val känns egentligen “rätt” där. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *