San Diego

En liten turistguide till San Diego

Har ni tänkt på hur mycket mer man uppskattar sin ledighet om man kallar det för att ha semester? Även om det bara handlar om att vara ledig från jobbet en vanlig lördag-söndag? Den här helgen har jag haft svenskbesök, och alltså passat på att ta en välbehövlig semester från både bloggen och livet i allmänhet. Och har man semester får man göra turistgrejer, så det har vi gjort, en massa – inklusive att bo på hotell. Här får ni en liten snabbgenomgång, som också kan läsas som en turistguide till världens finaste stad.


Ute på Sunset Cliffs får man akta sig för farliga klippor. Fast helst ska man, som namnet avslöjar, komma hit och titta på solnedgången.


Där bor de rika och berömda.


Fina grottor på havsnivå.


Precis runt hörnet från Sunset Cliffs ligger Ocean Beach Pier, som är den längsta betongpiren på hela västkusten. Längst ut brukar det sitta fullt med pelikaner, men så långt orkade vi inte gå.


En liten sväng till House of Sweden i Balboa Park är obligatoriskt. Där kan man äta svenskt kaffebröd och titta på bilder på den svenska kungafamiljen.


Balboa Park är för övrigt kanske det finaste stället i hela San Diego – och dessutom både större och trevligare än Central Park i New York. Här är botaniska trädgården.


Botaniska trädgården inifrån.


Fler turister i Balboa Park – här ligger förutom flera trädgårdar och teatrar och konsertplatser dessutom omkring 20 museer och San Diego Zoo.


Så här glad var jag efter att ha tittat på dinosaurier och annat på San Diego Natural History Museum. Men kanske framför allt för att ha fått komma tillbaka ut i solen igen.


Efter en helt fantastisk pastamiddag i Little Italy (som jag visst glömde ta kort på) tog vi den långa bron ut till Coronado, som är en halvö precis utanför downtown. På västra sidan finns en lång strandpromenad, samt en och annan finfin solnedgång.


Och lagom till att man tagit sig tillbaka till östra sidan av halvön igen har det hunnit bli mörkt över downtown, och man har den här fina skylineutsikten att njuta av. Och det var allt från den här semestern – man blir ju helt utmattad av att turista så här mycket.

0 Comments

 • Johanna

  Hurra, älskar när folk gör turistguider, perfekt när man ska åka dit. Och ehm, nu ska jag ju inte det, inte inplanerat i alla fall, men när det väl blir av går jag tillbaka och läser, var så säker!

 • Elin

  Jag var i San Diego 2005 under en vecka tillsammans med hela min gymnasieklass, så häftig resa. De skolaktiga sakerna vi gjorde var dels att besöka ett dataföretag som heter Kontron men även energiföretaget Sempra. Sen var det bara nöje resten av veckan.
  Vi roade oss med att besöka ett stort vattenland (vem säger att rutschkanor är för barn?!), Sea World, Mission Beach, handla på outlet (galet billigt jmf med sverige) både vid mexikanska gränsen och på ett till ställe. Och så traskade vi runt i downtown också, mest roade vi oss med att ta kort på andra turister som poserade.
  Kan lova att jag saknar staden, den erbjöd allt annat än lilla Sverige gjorde då jag var 19 och nyfiken på världen. Och ja, jag ska tillbaka, ska bara lyckas få tillbaka nån slags ekonomi efter 5år som student 😉

  • Cinderalley

   Jomen det är väl sånt man gör när man är här på besök. Jag har fortfarande aldrig varit på Sea World, trots 3 år i San Diego! Och klart du ska komma tillbaka 🙂

   • Elin

    men åk dit, klappa delfiner är ju hur mysigt som helst! låter galet roligt och känns som blöta gummistövlar 🙂
    jag ska tillbaka, surfa vill jag ju göra och jag var ju aldrig till balboa park, eller var på en baseball match, jag åkte ju bara förbi stadion med trolleyn.

    • Cinderalley

     Jag har klappat delfiner pa Kolmarden! Men har kan man ju se delfiner i det fria och det ar mycket trevligare.

     Har inte heller varit pa baseball, amerikanska sporter ar ju sa himla trista 🙂

 • Sus

  Verkar hur mysigt som helst! Jag vet inte riktigt hur jag förväntade mig att det skulle se ut men jag belv iaf positivt överraskad. hur långt har du till L.A.? Svårt att avgöra avstånd på kartor tycker jag…

 • christina

  Hej,
  Jag och min dotter ska till San Diego 12-21 februari. Tips på bra saker och kul shopping skulle vi vilja ha, skulle du kunna ge oss lite tips? Hon är 18 och jag………………….52!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *