Irritationsmoment

För att inte tala om att börja dricka sprit istället för öl

Jag blir så himla provocerad av allt tjat i (svenska) bloggar om hela den här LCHF-grejen. Jag förstår att många mår bra och har gått ner i vikt av att äta LCHF, men jag vill helst slippa läsa tre blogginlägg om dagen om det. Om ni vill veta vad jag äter så är det raka motsatsen. High carbs, low fat. Skulle jag utesluta pasta, bröd och frukt ur min diet skulle jag svälta till döds, eftersom det är min dagliga basföda sen väldigt många år tillbaka. Och jag mår inte bara utmärkt rent hälsomässigt, jag har dessutom aldrig varit i bättre fysisk form. Och då tränar jag inte ens regelbundet. Men det skulle aldrig falla mig in att börja förespråka en sån diet för folk omkring mig eftersom jag är högst medveten om att det inte skulle funka för alla. Precis som LCHF. Det funkar för vissa, men inte för alla. Så kan vi komma överens om att sluta tjata?

Vore schyst. Tack.

0 Comments

 • Camilla

  Jag håller med du. Jag är helt övertygad om att alla möjliga dieter kan funka (dvs. leda till viktnedgång) under en period. Men jag vägrar sluta tro att en allsidig kost (i måttligare mängder bara) är det absolut bästa i längden. Hur troligt är det egentligen att man ska kunna hålla i en diet som LCHF hela livet? Och om man inte ska det, hur ska det då gå när man återgår till att äta “normalt”? Det känns så orimligt i min värld, så jag orkar inte ens lyssna.

  • Cinderalley

   Alltsa word pa den. Det finns val fortfarande inga undersokningar av hur LCHF paverkar kroppen langsiktigt, men jag ar helt med dig har. Att helt utesluta en stor naringsgrupp ur sin kost KAN ju rimligtvis inte vara battre an att ata allsidigt. Om man kan gora det med matta da saklart.

 • Fiat

  Word! Hatar LCHF så intensivt att jag ibland vaknar i vredesmod på nätterna. De som skippar kolhydrater helt blir idioter. De som ökar köttkonsumtionen idag, efter allt vi vet om hur det påverkar miljö och hur mycket djuren lider, är idioter. Jag känner två före detta vegetarianer som gick över till att äta icke vegetarisk LCHF-diet. Dumt men samtidigt tragiskt att skönhetsideal slår ut de sundare idealen. Okej. Slutar skriva nu innan detta blir en uppsats – men är alltså helt och hållet med dig.

  • Cinderalley

   Haha, jag vet hur du kanner aven om jag kanske inte vaknar i vredesmod pa natterna. Blir i alla fall forbannad pa idioter. Det hade varit en sak om alla som korde LCHF bara kopte ekologiskt kott fran narliggande gardar, men det tvivlar jag starkt pa att de flesta faktiskt gor.

 • Duktiga Tjejen

  Stort GILLA på Fiats kommentar! Själv har jag nog missat de där tre inläggen om dagen, de bloggar jag mest läser skriver inte alls mycket om det, eller så registrerar jag det bara helt enkelt inte? Många kör GI på mitt jobb (typ liknande va?) och en kollega svimmade redan efter en dag. Jätte hälsosamt… Förvisso förstår jag folk som vill testa när inget annat funkar, du har ju snyggkroppen numero uno! 🙂

  • Cinderalley

   Oh, tack for den fina komplimangen! 🙂 Asch alltsa jag kanske overdrev lite for effekten, men jag laser i alla fall tre inlagg i VECKAN och det ar illa nog.

 • SvenneB

  Man äter väl det man älskar äta och mår bra av och till det gärna en öl 😉
  Sen ska man väl bli älskad för den man är…^^

 • S

  Wörd. Och det jobbiga är att de måste prata om det HELA TIDEN och när man gör så, kommer någon förr eller senare att säga “Jo, men jag håller inte med, det verkar inte särskilt nyttigt att t.ex. ha smör i kaffet ist för socker. Inte gott heller…” och då blir de skogstokiga. Kritiserar man LCHF:are så är man helt dum i huvudet och gammaldags och fattar inget osv. och får en miljard sura LCHF:are efter sig. De är som en konstig sekt.

  • Cinderalley

   VERKLIGEN som en sekt, det har jag tankt manga ganger. Det finns inga som ar sa oemottagliga for kritik och som dessutom maste predika sina overtygelser till alla de moter som sektmedlemmar. och LCHF:are.

 • Linnéa i Colorado

  Haha, jag håller verkligen med ang LCHF – för det känns som en sådan svenne hests. Däremot så skriver jag ju en del själv om kost och träning och kanske kvalificerar in i dina psykbryt.. men jag stöööör mig så när folk klagar på att de inte går ner i vikt och sen inte gör något åt det.

  • Cinderalley

   Nej absolut inte! Jag tycker dina inlagg om kost och traning ar intressanta, mycket for att du verkar genuint intresserad av halsa och inte bara har hakat pa nan trend. Jag har ju absolut inga problem med att folk lagger om sin kost for att ma battre (jag gor ju sjalv samma sak genom att inte ata kott och vara sparsam med fett och socker till exempel). Och jag kanner precis likadant med folk som klagar utan att gora nagot at det, vare sig det galler viktnedgang eller annat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *