Amerika,  Livet är en fest,  Nattliga bravader,  Resande

Och så San Francisco-bilderna

Det var kärlek vid första ögonkastet mellan mig och San Francisco, och jag vet inte hur många gånger under helgen jag seriöst har övervägt att faktiskt flytta dit. Om det inte vore för vädret, som för övrigt visade sig från sin allra bästa sida de två första dagarna, och från sin sämsta den sista dagen. Men två dagar med strålande solsken och en dag med regn känns ändå som ganska bra proportioner i en stad som inte direkt är känd för sitt behagliga klimat.

Som av en händelse råkade det vara fullt av svenskar i stan den här helgen, och det var trevligt att få bruka sitt modersmål för ovanlighetens skull.


Första natten sov vi i gästrummet i en kompis lyxvilla i Noe Valley. Där var backarna helt surrealistiskt branta. Träningsvärken efter att ha knallat upp och ner för ett par av dessa var inte nådig.


Vi gick runt i Dolores Park i morgonsolen och tittade på den fina utsikten över downtown.


Cable car! Fast en sån lyckades vi aldrig åka.


Sen mötte vi upp med Daniel och Emily som bor i SF, och Christian som precis som vi var på besök från San Diego den här helgen. Ner i tunnelbanan bar det. En rolig grej är att Isaiah aldrig hade åkt tunnelbana förut, alltså aldrig i hela sitt liv. Spännande värre.


Vi tog oss till Haight, som påminner väldigt mycket om Camden i London. Jag kände mig som hemma, med andra ord.


Vi gick hela Haight Street från början till slut, och eftersom det är en ganska lång gata tog det typ hela dagen och vi passerade en massa fina hus.


…och en massa fin gatukonst.


Nere på Market Street sprang vi in i San Francisco-filialen av Occupy Wall Street. De var dessvärre inte speciellt många, kanske runt 30 pers.


Nästa dag gjorde vi lite klassiska turistgrejer, som att åka över Golden Gate-bron, och köra nerför Lombard Street, samt sitta fast i trafiken i typ 4 timmar. San Francisco är verkligen inte byggt för biltrafik.


Av en händelse visade det sig att Daniel och Emil var på besök från Sverige just den här helgen. Vi hade egentligen planerat att ses i LA och San Diego någon vecka senare, men eftersom vi nu råkade vara i samma stad gick vi ut och blev kalasfulla på Lucky 13-baren.


Sista dagen regnade det exakt hela dagen. Det kändes liksom passande på något sätt med tanke på att jag var så bakfull att jag knappt kunde stå när jag vaknade, och sinnesstämningen matchade vädret. Men sen lyckades vi i alla fall knalla från pir 1 till pir 39 och ta färjan ut till Alcatraz. Sen åt vi italienskt i turisttäta Fisherman’s Wharf, och ett par timmar senare var det dags att åka hem till San Diego igen.

Vill ni se fler bilder än så får ni bli vän med mig på Facebook, för jag orkar inte lägga upp fler i bloggen. Jag hoppas i alla fall att det framgår att jag hade VÄRLDENS bästa helg och att jag lär åka tillbaka till San Francisco igen så snart jag bara kan.

0 Comments

 • Ulf

  Det var ju det jag sa: SF är BÄST!
  Kul att du också tycker det.
  Enligt mitt synsätt är dessutom klimatet ytterst behagligt 😉

 • Tilda

  Blir snurrig av längtan, vill också flytta till SF. Fästmannen hade ett potentiellt jobberbjudande där, men han är lite för hemmakär för att flytta tvärs över Atlanten. Övertalningskampanjen får ta nya tag när jag är klar med min utbildning =P

 • Camilla

  Jag har bara varit i USA en gång för ungefär hundra år sedan, men vi tog tåget från LA till SF för att turista lite där. Och jesus kristus, jag kände mig hemma bara jag klev av tåget. Fylldes av en nästan religiös kärlek till SF på en gång. Om LA var en stor fet besvikelse var SF hela behållningen av den resan, kan jag säga. Älskar!

  • Cinderalley

   Sa kanner verkligen jag ocksa! LA ar typ varldens tristaste och skabbigaste stad och jag forstar inte varfor den ar sa hajpad/romantiserad. SF ar som raka motsatsen!

 • Duktiga Tjejen

  San Fran är min favvostad i USA. Håller dock med om vädret… Hade tur denna sommar, men den första var hemsk vädermässigt. Har varit där två gånger (and more to come). Fina bilder, kul att se!

  • Cinderalley

   San Diego ar fortfarande min favorit, men SF och New Orleans kommer ganska tatt efter. Verkligen synd att vadret ska halla pa sadar.

 • CC

  Vad kul att se dina bilder från SF! Inte utan att längtan för ännu en semestertrip till SF sätter in.
  Bakom “mannen med den randiga tröjans” huvud (GG fotot) har jag hängt några gånger hos en vän. Helt magiskt att sitta på hennes deck å kolla in bron… Den är ju mäktig, bron.
  Gillar stan skarpt, men väderförhållande är ju mycket mer gynnsamma nere i dina trakter å “mitt” OC=)

  • Cinderalley

   Oh, enligt mina SF-vanner ar just det omradet det dyraste i hela San Francisco, och det ar typ bara kandisar som bor dar. Sa din van lar ju ha det ratt lyxigt da! 🙂

   • CC

    Ja, visst är det ett dyrt område…
    Men som hon sagt; “när vi byggde huset (på 60-talet) var det egentligen mer än vi förmådde ekonomiskt, så huset är bland de “enklaste” i området. Men med facit i hand gjorde vi en bra affär. Jag kan sälja för det MÅNG-dubbla, men här vill jag bo och har tackat nej till flera erbjudande.”
    Hon är ingen kändis, däremot jobbar hennes son inom filmbranchen (numera som producent, tidigare skådis) i LA å han har varit gift med en mkt känd skådis=)
    (Tack vare sonen fick jag kolla på inspelning av Grey’s Anatomy. Kul!!!)

 • mirijam

  Jag och Tobbe vill också flytta dit! Vi älskade verkligen allt med staden! Hade dock bara fint väder, har förstått av diverse facebookstatusar at det allmänt är rätt tradigt väder för att vara Kalifornien annars. Kul att ni hade roligt!

  • Cinderalley

   Ja, det ar ju egentligen bara sydvastra Kalifornien som har bra vader jamt, norra och ostra Kalifornien ar inte sa himla kul rent vadermassigt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *