Motorcyklar

Motorcykellyckan

Hörrni, gissa vem som tog motorcykelkörkort igår?

Jag har haft min motorcykel i lite drygt ett år, och hunnit skriva – och klara – teoriprovet två gånger utan att känna mig redo for att köra upp. Så i födelsedagspresent till mig själv gjorde jag äntligen slag i saken och anmälde mig till en Basic Riders Course hos Motorcycle Safety Foundation. Det är en tredagars intensivkurs som – om man klarar slutprovet – gör att man får sitt motorcykelkörkort utan att behöva göra den traditionella uppkörningen. Hela helgen har jag alltså vaknat klockan 5:30 på morgonen, och sen levt och andats motorcyklar. Och det gav resultat. Jag fick alla rätt på lördagens teoriprov, och klarade körtestet utan några större problem, trots att typ halva Kaliforniens årsnederbörd bestämde sig för att komma den här helgen och jag alltså fick köra upp i ösregn.

Jag vet inte om det framgår vilken stor grej det här är för mig. Att köra motorcykel har varit en av mina stora drömmar ända sen jag var liten, och det har liksom inte riktigt sjunkit in ännu att jag nu faktiskt både kan och får köra. Nästa projekt blir att köpa en större hoj än min lilla 250-kubikare och åka på en cross-country motorcykelsemester. Men det får kanske vänta till sommaren.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *