Bra saker,  Sverige vs. USA

En liten inblick i livet som utlandssvensk


Jag känner ganska ofta att mitt amerikanska liv skulle vara så himla mycket fattigare om det inte vore för IKEA. Jag orkar liksom inte ens bry mig om att IKEAs matbutik inte får sälja märkesvaror längre, som Cloettas kexchoklad eller Annas pepparkakor, utan numera enbart marknadsför det betydligt mer anonyma (till utseende och smak) märket IKEA Foods istället. Det är ändå fint att faktiskt kunna få sig en tunnbrödsmacka med grevé när man är sugen.

0 Comments

 • Linnéa i Colorado

  I denver har vi inom ett år fått, IKEA, H&M, en svensk restaurang, en godisbutik som importerar svensk godis – inklusive lakris! En annan delikatessbutik som säljer prinskorvar, och en turistshop i bergen som säljer godis och baksaker som pärsocker och vaniljpulver och det bästa – ett dansk bageri med riktiga wienerbröööööd! Känns underbart jämfört med Alabama där inget fanns.

  • Cinderalley

   Men shit, Denver is the place to be alltsa! Eller ja, hade jag saknat Sverige pa riktigt sa hade jag nog iofs flyttat hem igen 🙂

 • Annika i Colombia

  ÅH vad jag önskar att IKEA ville öppna i Colombia! Skandal att de inte har ett enda varuhus i hela Latinamerika (och när de väl bestämmer sig för att ta sig till den här kontinenten lär väl inte Colombia vara förstahandsvalet, tyvärr).

 • month day year

  Här på östkusten brukar det finnas Jarlsbergost i mataffärerna. En norsk hårdost som påminner väldigt mycket om mild grevé. Såg just att den finns att köpa på Amazon och den är inte direkt superdyr. Misstänker att du redan vet att sockerbit.com har onlineförsäljning för smågodis?

  • Cinderalley

   Ja, vi har Jarlsberg har ocksa, det ar min standardost som jag koper nar jag inte orkar aka till IKEA. Och jag ater inte godis, sa det ar egentligen mest brod och ost jag saknar. Och svensk yoghurt, men det finns ju inte ens pa IKEA.

 • burgschki

  jag har besökt sweden shop i charlottenburg typ 1 gång o köpt fil o turkisk peppar. jag älskart men samtidigt orkar jag inte åka så långt för lite fil o godis, men det är nog för att tyskland och de varor man kan köpa här är rätt lika de man kan köpa i sverige. och att jag är lat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *