Livet är en fest,  Nattliga bravader,  Vardagsanekdoter

Jul, säger ni?

Det där med att helt ignorera julen har i år gått över förväntan. Jag har inte gett bort några julklappar, ätit julmat, lyssnat på julmusik, umgåtts med familjen eller längtat efter snö. Har inte ens druckit glögg, faktiskt. Faktum är att jag nog inte hade märkt att det var jul den här helgen om det inte vore för ett par saker.

1. När jag kom hem från Mexico på julaftonseftermiddagen så stod det ett stort paket lutat mot min ytterdörr, inslaget i tidningspapper och utan avsändare. Inuti fanns en hemmamålad tavla…

Efter mycket om och men lyckades jag lista ut att det var grannen i lägenheten ovanför som hade gjort den. Tydligen har alla i lägenhetskomplexet fått en alldeles egen variant. Så himla fint, tycker jag. Och så stämmer den på pricken också.

2. Jag nämnde ju att grannarna hade bjudit in till anti-julfirande, så på julaftonskvällen tog jag med mig ett par öl och gick en trappa upp. Där hade de visserligen en julgran, men i sann anti-julanda var den dekorerad med en machete, giftspray, gamla jympadojor, rivjärn, tomma ölburkar, och knivar och sånt. Och så bjöds det på pizza och hate cookies.

Halva lägenhetskomplexet var där, vilket jag tycker illustrerar ganska väl vilka bra personer jag bor granne med. Sen gick vi till en närliggande bar och hade pingisturnering tills de stängde. Finfin julafton på det hela taget.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *