San Diego

Alternativguide till San Diego

Eftersom det är i alla fall två personer som nyligen kommenterat här på bloggen och sagt att de ska till San Diego snart, och dessutom efterfrågat tips på vad man kan göra utöver de mer turistiga grejerna tänkte jag sätta ihop en liten alternativ reseguide med tips ni förmodligen inte hittar i guideböckerna. Det blir mest öl, punk och tatueringar, men det är väl ungefär sånt jag tänker mig (hoppas) att ni också gillar.

(För den som letar alternativa matställen hänvisar jag till det här gamla inlägget med tips om var man kan äta vegetariskt i San Diego, även om jag nog borde göra en mer uppdaterad lista där med.)

Barer/Spelställen/Klubbar

North Park/City Heights

Eleven
3519 El Cajon Blvd
Alla gamla San Diego-punkare brukar prata om Zombie Lounge-tiden – det var innan jag flyttade hit. Under de senaste åren har The Zombie Lounge hunnit byta namn och ägare ett par gånger, och numera heter det Eleven. Här är det punkrockkaraoke varje söndag och rätt ofta bra spelningar, men man kan titta in för en PBR vilken dag som helst.

Soda Bar
3615 El Cajon Blvd
Ett kvarter från Eleven ligger Soda Bar. Även här är det ganska ofta bra spelningar, eller så hamnar man här för att Eleven spelar dålig musik just den kvällen.

Toronado
4026 30th St
Toronado är en klassisk ölbar, med ett finfint sortiment lokalbryggd och annan öl på kran. Har en trevlig bakgård där man under varma dagar kan sitta i skuggan och dricka kall öl.

Bar Pink
3829 30th St
Bar Pink är en cocktailbar med rosa elefant-tema i hjärtat av North Park. What’s not to love?

Tower Bar
4757 University Ave
Tower är helt klart den snyggaste baren i stan, i alla fall på utsidan. Serverar riktig absinth och har en tatueringsstudio på ovanvåningen.

Point Loma

Shakedown
3048 Midway Drive
Shakedown ligger mitt i ett industriområde bland stans sunkigaste strippklubbar, men är en renodlad punkbar helt klart värt ett besök. Spelningar nästan varje kväll i veckan, billig öl och egen punk-DJ.

Adams Avenue

Ken Club
4079 Adams Avenue
Adams Avenue är en lång gata som sträcker sig över flera stadsdelar och lämpar sig himla bra för barrundor. Det ligger nämligen helt sjukt många bra pubar här inom gångavstånd från varandra (och med gångavstånd hem till mig). Vi brukar börja på Ken Club som ligger i ena änden – det är en tvådelad lokal med bar i ena halvan och spellokal i den andra, vilket är himla praktiskt om man bara vill dricka öl och slippa se och höra banden.

Blind Lady Ale House
3416 Adams Ave
Nästa stop på Adams-rundan är Blind Lady, som är ett av San Diegos bästa ölställen. Jag tror faktiskt inte ens att de serverar sprit eller vin, bara hundratals olika spännande ölsorter.

Rosie O’Grady’s
3402 Adams Ave
Vägg i vägg med Blind Lady ligger Rosie’s, en väldigt avslappnad Irländsk pub där man alltid springer in i någon man känner.

Ould Sod
3373 Adams Ave
Ould Sod kan beskrivas på exakt samma sätt som Rosie’s, och ligger snett över gatan därifrån.

Triple Crown
3221 Adams Ave
Promenerar man ytterligare en liten bit västerut på Adams Ave kommer man till Triple Crown, en annan trevlig divebar. Den här tillhör mina favoriter av en enda anledning: de har ett pingisbord. ÄLSKAR pingis.

South Park

Hamiltons
1521 30th St
Ett till schyst hak för ölälskare. Hamiltons är en av de mer kända ölbarerna i San Diego.

Whistle Stop
2236 Fern St
Nu går jag inte ut i South Park speciellt ofta, men när det väl händer hamnar jag alltid på Whistle Stop.

Tatueringsstudior

Guru Tattoo
1122 Garnet Ave
Guru är en av de mer välrennomerade studiorna i San Diego – alla som jobbar här är sjukt grymma, men de tar också betalt därefter. Kyle som jobbar här har gjort ett par av mina tatueringar.

Tower Tattoo
4757 University Ave
Tower Tattoo Parlor ligger ovanför Tower Bar, och har även den väldigt gott rykte. Ungefär hälften av alla jag känner med tatueringar har gjort något hos Dewayne på Tower.

Gargoyle Tattoo
509 Park Blvd
Finfin studio i Downtown. Här var jag för bara några veckor sen och tatuerade både foten och armen. Fråga efter Chad.

Avalon II
3039 Adams Ave
Det finns två Avalon, en i Pacific Beach och en i North Park. Det här är den i North Park, den är bättre.

Black Anvil
3439 Adams Ave
Helt sprillans nyöppnad studio – jag var där på invigningsfesten för ett par veckor sen – som verkar mycket lovande.

Two Roses
2181 Logan Ave
Tatueringsstudio, kafé och barbershop i ett. Alla som jobbar här är mkt duktiga, och lokalen är nästan ett must see trots att den ligger mitt i ghettot. (Bonusbild från när jag “modellade” lite för barbershopen för flera år sen.)

Annat kul (?)

Presidio Park
Taylor St & Jackson St
Presidio Park är kanske mest värt ett besök om man tycker att det är roligt med satanism och sånt. Här finns nämligen ett jättestort pentagram inmurat i marken i ett torn. Vi var här häromnatten och åkte isblock nerför en backe, så sånt kan man också göra.

Spruce Street Suspension Bridge
Spruce St
Det här är en märklig liten Indiana Jones-inspirerad hängbro mitt i stan, men som man aldrig skulle hitta om man inte visste var den fanns. Ej för höjdrädda eller folk som tycker att det är läskigt med ostadiga broar.

Barrio Logan
Logan Ave
Barrio Logan är något av ett ghetto i utkanten av downtown, precis under den gigantiska Coronadobron, så åk inte hit på kvällen. Här finns en massa sjukt fina väggmålningar och graffiti.

Taaang! Records
3830 5th Ave
En något legendarisk skivaffär som har ALLT i punkväg, inklusive ett ganska digert t-shirtutbud.

Morley Field
Morley Field Dr
Som ett alternativ till golfbanorna som finns överallt i San Diego har Morley Field något så trevligt som en frisbeegolfbana. Mycket roligare än moderatbandy, jag lovar.

0 Comments

 • cathart

  åh vad bra du är, tack för alla finfina tips, sjukt taggad nu! ^^ (+bonustack för länken till det gamla inlägget med veg. ställen, asbra!)

 • Emma-Maja

  Sjukt Nice! Tack!
  Ska skriva ut det här så att jag har det med mig.. Man vet aldrig när man får ta på internet 😉
  Sen tänkte jag fråga en sak till… Tatuerings studior.. hur är det med boknings tider? Lång vänte tid?

  • Cinderalley

   Yay!
   Det ar absolut inte som i Sverige, dar man maste boka flera manader i forvag. Har kan man oftast knalla in och fa en tid samma eller nasta dag. Jag har aldrig behovt vanta mer an ett par dagar max, men ofta kan man fa tid pa en gang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *