Det ofattbara

Fyrtio sekunder

Var fyrtionde sekund dör någon genom att begå självmord. Innan jag flyttade till USA hade jag aldrig träffat någon som senare tog sitt liv, men här känns de där fyrtio sekunderna ibland väldigt bokstavliga. För någon månad sen förlorade en nära vän till mig sin bästa vän i hela världen. Några veckor tidigare dog en person som jag träffat genom gemensamma bekanta ett par gånger. Och förra året orkade jag inte ens räkna hur många av mina vänner och bekanta som förlorade någon de kände. Och den stora majoriteten dog för egen hand.

Idag tog ytterligare en person jag kände livet av sig. Vi blev aldrig nära vänner, men det beror kanske mer på att vi inte bodde i samma stad än något annat. Och det här är första gången jag faktiskt börjar inse vad som händer när någon dör alldeles för tidigt. De lämnar efter sig ett stort, svart hål som aldrig kommer att fyllas igen. Det kommer alltid att fattas någon, som inte fick leva hela sitt liv. Det finns inget bra sätt att hantera det på – ingen förberedelse, inget riktigt avslut, och så den där överväldigande känslan av total meningslöshet. Livet är så oändligt flyktigt. Var fyrtionde sekund. Tick tack.

0 Comments

  • Anna

    Usch så hemskt ! -09 hoppade en före detta klasskamrat framför ett tåg. Han blev bara 16år gammal.. Så sjukt hemskt. Då hade vi glidit isär varandra men vi umgicks mycket när vi var yngre .. visste inte ens att han mådde dåligt så det kom som en chock .. Så, jag vet hur det känns. Hur jävligt som helst .. ): Man får sej verkligen en tankeställare om att man ska ta vara på dom man har.. man vet aldrig när det är försent, vare sej det är av en olyckshändelse eller av egen vilja .. :/

  • Duktiga Tjejen

    Åh, jag beklagar verkligen! STOR KRAM!

    Det är så hemskt att människor mår så dåligt att de tar sina liv. I våras tog en av mina gamla bästa vänner livet av sig, men vi hade glidit isär när det hände. Jag har dock fortfarande inte smält det eller låtit det sjunka in. Det är helt ofattbart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *