Livet är en fest

Punkdunk 4-ever

Jag såg just att någon har googlat sig hit på sökfrasen “recept på punkdunk” och slungades genast tillbaka i minnet till mina tonår. Numera dricker jag i prinip bara finöl, men för många år sen var punkdunk ganska mycket av en standardlösning för okomplicerat alkoholintag under festliga tillfällen, typ festivaler. Så, du som undrade – här kommer receptet. (Föräldrar och nykterister ombeds härmed fortsätta läsa på egen risk.)

1. Åk till Överskottsbolaget (jag var tvungen att googla för att se om det ens finns kvar – ha!) och köp en dunk billig saft. Två-tre liter eller så brukar vara lagom.

2. Häll ut saften.

3. Skriv “PUNKDUNK” på dunken med stora bokstäver, så att det inte råder några tvivel om vilken sorts dunk det är.

4. Häll i alkohol. Det är inte så noga vilken sort så här i början, men en halvflarra vodka brukar vara en bra start.

5. Fyll på med något slags groggvirke. (Gillar du saft kan du eventuellt skippa steg 2.)

6. Drick dig lite lagom glad.
(Nu börjar processen som skiljer punkdunken från en vanlig dunk med vodka, och det är inte rekommenderat att försöka sig på detta utanför avgränsade områden där folk dricker medhavd alkohol. Campingområden på festivaler är därför mycket lämpliga för ändamålet.)

7. Ge dig ut bland folk och hitta trevliga personer som gärna vill fylla på din dunk med sin egen alkohol. Det spelar ingen roll vilken sort – sprit, öl och vin är alla jämlika i punkdunkens värld.

8. Upprepa steg 6 och 7. Om allt går som planerat bör du ganska snart ha en suspekt alkoholhaltig vätskeblandning med svårdefinierad färg och smak.

9. Dela med dig! Ingen gillar en punkdunksnålis, och du vill verkligen inte behöva dricka hela skiten själv. Det smakar oftast bara marginellt bättre än till exempel mäsk, men desperate times call for desperate measures osv.

Lite inspirationsbilder från Augustibuller 2007:0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *