Resande

Våga vägra snö

Jag var så himla peppad häromdagen när jag bokade flyg- och konsertbiljetter till Milwaukee och Chicago för början av mars att jag helt förbisåg en mycket viktig aspekt av resan. Det är vinter där nu. Alltså inte 25 grader och solsken som i San Diego, utan riktig vinter. Jag pratade just med min kompis som bor i Wisconsin och han påpekade att det förmodligen kommer vara snö när jag är där om tre veckor. SNÖ! Förutom sammanlagt två endagsturer upp i bergen för att åka snowboard har jag inte sett snö på snart fyra år. Och jag kan verkligen inte påstå att det är något jag saknar. Dessutom äger jag inga varma kläder och känner inte direkt för att investera i det när jag bara ska vara borta i tre dagar. Så jag undrar lite hur detta kommer gå.

Jag törs för övrigt knappt publicera det här inlägget, eftersom jag misstänker att det är betydligt kallare i Sverige just nu och att det kommer uppfattas som bortskämt att klaga. Men jag tycker mig samtidigt ha rätt att undvika vinterväder till varje pris. Jag flyttade trots allt till andra sidan jorden just för att slippa snö och kyla. Så, frågan återstår. Hur ska detta gå?

(Det här är den enda aktiviteten där jag uppskattar snö)

0 Comments

 • Märta

  Har du ingen skidåkande kompis/granne som du kan få låna en varm jacka av? Verkar ju väldigt onödigt att köpa något för en så kort vistelse. Annars får du väl klä dig i lager-på-lager eller sy om en matta eller nåt.
  Längtar till solen….

 • anna

  En fleecetröja eller liknande under skinnpaj funker helt ok om det är bara tillfälligt.
  Sen är det jättebra med benvärmare som man drar upp över hela benen, lätt att ta av sig när man inte vill se helt dum ut.

  Du Får förresten klaga, tycker det är sjukt drygt när folk som BOR i sverige klagar eftersom man VET VET VET att det blir vinter varje år utan undantag. Är en sån som väldigt fort kastar ur mig “DET GÅR ATT FLYTTA” när klageriet börjar.

  • Cinderalley

   Bra ide, bade fleecetroja och benvarmare. Nu maste jag bara ga och kopa en fleecetroja, och benvarmare. Haha.

   Ja precis, haller egentligen helt med!

 • Izabelle

  Åh är så otroligt avundsjuk på dig!
  Kunde jag flytta ifrån det här skit vädret skulle jag göra det utan att tveka!!
  Hatar snö och hatar kyla >_<
  Men en dag i en ljus framtid kanske min dröm också blir sann 😀
  Super bra blogg btw!

  kraam

  • Cinderalley

   Asch, inget att vara avundsjuk pa, det ar bara att gora’t! Kunde jag ta mitt pick och pack och flytta sa kan du ocksa gora det. Sa det sa 🙂

 • Duktiga Tjejen

  Du får klaga hur mycket du vill! Du har ju som någon skriver ovan dessutom flyttat ifrån kylan. I Sthlm är det nollgradit idag, inte så farligt med andra ord. Eller ja, allt är relativt… men det är säkert kallare dit du ska menar jag. Håller med ovan om att du borde kunna låna något av någon? Och fleecetröja funkar ju oxå. Den kanske du har användning för i SD oxå, är det inte tex svinkallt på bio etc? Jag hade alltid varma kläder med mig på bio etc när jag bodde på PR…Fast ganska långt ifrån vinterjacka, mössa och vantar iofs…

  • Cinderalley

   Ja, det ar faktiskt svinkallt pa bio! Det ar skont pa sommaren nar det ar som varmast ute, da brukar jag ga och se matineeforestallningar bara for att fa sitta i svalkan fran lite rejal AC for ett par timmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *