Äventyr,  Resande

Blandade bilder från Milwaukee och Chicago

Det blev liksom aldrig läge att posta ett inlägg om förra helgens resa eftersom mitt hus började brinna dagen efter jag kom hem. Men nu har jag börjat få tillräckligt mycket ordning på tillvaron igen för att äntligen kunna flytta lite fokus från hela brandhistorien till mer vardagliga saker.

Förra fredagen åkte jag alltså till Milwaukee för att träffa min kompis Marcus som flyttade till Wisconsin för en dryg månad sen, och för att se ett par av de bästa livebanden någonsin. Dagen efter åkte vi ner till Chicago och såg samma spelning där också, och trots att det var svinkallt i båda städerna och jag trodde att jag skulle frysa ihjäl var hela resan verkligen hur bra som helst. Så här såg det ut…


När jag landade på flygplatsen i Milwaukee var det ingen snö på marken. Tre timmar senare låg det ett flera centimeter tjockt snötäcke över exakt hela staden. Vi lyckades ändå ta oss till spelstället i tid för att se Goddamn Gallows öppna för Reverend Horton Heat.


Jag och Marcus och hans trevliga Wisconsin-kompisar.


Sen spelade Larry and His Flask som är ett av mina favoritband. Vi stod längst fram och sjöng oss hesa och dansade oss svettiga.


Svettiga! Och Marcus var charmig som vanligt.


Sen hittade jag Jayke Orvis. Han spelar mandolin i Goddamn Gallows och ett gäng andra band och är något av en kändis i bluegrasskretsar, och jag råkar ha en smärre crush på honom.

Efter Larry and His Flask åkte vi vidare på efterfest med banden. Ingen orkade stanna kvar och se Reverend Horton Heat.


Nästa dag var snöstormen över och Milwaukee var hur fint som helst.


Vi påbörjade vår lilla roadtrip till Chicago, som ligger ungefär två timmar söder om Milwaukee.


Det är mycket ost i Wisconsin. Här ett helt ostslott.


I Chicago var det ingen snö, men så kallt att det knappt gick att vara utomhus. Men fin gatukonst i alla fall!


Sista dagen gjorde vi mest turistgrejer, som till exempel att åka upp till toppen av John Hancock Observatory och kolla på utsikten över staden och Lake Michigan. Jag gillade verkligen Chicago, och planerar redan att åka dit igen. Men nästa gång får det bli på sommaren.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *