Det ofattbara

Det är min tur nu vinden har vänt

Alltså, rubriken är kanske en smula överdriven men jag kunde inte låta bli. Har äntligen fått lite medvind i hela efter-brand-kalabaliken. Min hyresvärd ringde imorse och sa att de hade hyrt in en flyttfirma för att packa och flytta alla mina grejer, och sen när allt är färdigrenoverat så flyttar de tillbaka in och packar upp allt igen. Det är en sån otrolig lättnad att slippa göra det själv. Jag åkte över till lägenheten idag och plockade ihop lite grejer som jag kände mig obekväm med att ha främlingar packa åt mig, typ underkläder och sånt. Det känns lite märkligt att ha ett gäng flyttkarlar gå igenom exakt allt jag äger, men jag antar att mitt behov av privatliv har ganska låg prioritet i en sån här situation.

Nästa steg blir att försöka få hyresvärden att betala för kemtvätt av mina kläder, kuddar, sofföverdrag och annat tvättbart. Exakt allt jag äger luktar brandrök just nu. Och som vegetarian råkar jag tycka att det är lite extra jobbigt att gå runt och lukta rökt skinka hela tiden.

0 Comments

 • Johanna

  Men så himla skönt att du får flytten betald i alla fall, är ju precis HUR jobbigt som helst att göra det själv. Hoppas de betalar för alla andra merkonstander också. Vad startade branden, vet ni det?

  • Cinderalley

   Nä, det verkar inte vara någon som vet ännu. Jag läste i en nyhetsartikel att det var ett ljus som var orsaken, men det verkar inte stämma när jag pratar med mina grannar.

 • Märta

  Otur med branden men tur att ingen kom till skada, ingen människa i alla fall.
  Har du ingen hemförsäkring som täcker sanering av möbler, kläder m.m.?

  • Cinderalley

   Nä, jag flyttade ju in för 3 månader sen och hade inte hunnit skaffa hemförsäkring ännu. Jag drog ut på det lite för länge – man tror ju liksom inte att såna här grejer ska hända en själv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *