Vardagsfilosoferande

Lottofeber

Veckans stora samtalsämne på den här sidan Atlanten har varit lotteriet Mega Millions rekordjackpot – just nu är den uppe i 640 miljoner dollar, alltså över 3 miljarder svenska kronor, och senare ikväll dras den eventuella vinnaren. Jag och Laura gick ner till liquor storen på hörnet för en liten stund sen och köpte omkring 35 lotter – och hela butiken kryllade av hoppfulla lottköpare. Jag vet mycket väl att det är helt orealistiskt att gå runt och hoppas på vinst – oddsen för att vinna jackpoten är 1 på 176 miljoner – men drömma går ju. Jag vet inte vad jag skulle göra med 3 miljarder, men en miljon eller tio hade ju verkligen inte suttit helt fel.

Saker jag skulle göra i rent själviskt syfte om jag vann storvinsten:

1. Betala av mitt studielån
2. Gå ner i arbetstid ganska rejält
3. Resa jorden runt
4. Flytta till ett litet hus med garage
5. Köpa en större motorcykel

I övrigt är jag nog ganska nöjd med saker och ting som de är. Vad skulle ni göra?

0 Comments

 • Zahra

  1. Betala av CSN + klippa kreditkortet.
  2. Betala av min familjs + Johans familjs alla skulder.
  3. Eventuellt aldrig jobbat som fritidspedagog.
  4. Ta en lång skön semester.
  5. Köpa lägenhet, hus, sommarstuga, nya kläder, skor, TATUERA MIG, osv haha!

  Helt själviskt alltså 😉

  • Cinderalley

   Ja, jag skulle såklart skänka bort en massa pengar och så också, men det är ju roligare att fantisera om det mer själviska 🙂

 • kråkan

  Åh! Jag skulle resa till USA och diverse andra länder, köpa en lägenhet som var PRECIS sådär som jag vill ha den, inte jobba för att få pengar utan för att det är kul, ordna en stor FEST och gå bananas med pynt och ätbart och allt sånt… Köpa en jeansjacka. Bygga en verkstad där jag kan lära mig att bygga möbler och greja konstverk. + tusen andra saker som blir lättare när man inte behöver tänka på vad det kostar.

 • Åsa

  Punk 1 och 2 stämmer överens med vad jag också skulle göra. I övrigt:
  3. Åka på alla festivaler som verkar vara intressanta.
  4. Köpa ett hus med en mysig trädgård, alternativt en stoooor lägenhet i något sekelskifteshus med stor balkong, burspråk, o.s.v.
  5. Ägnat mig åt lite filantropi (typ WWF, Greenpeace, o.s.v.)

 • Emma

  Lycka är att ha en egen ponny! Eller tja, häst då. Tänker mig en vackert brun halvblodsvalack, typ 170 cm i mankhöjd, med fina gångarter.

 • Anja

  1. Dodge Charger -70
  2. Warehouse for mitt roller derby lag
  3. betala skulder
  4. investera sa jag klara mig resten av livet
  5. ge bort resten till battre behovande
  6. MA BRA 🙂
  7. en ol eller tva eller tre

 • Yohanna

  1. Betala av alla skulder
  2. Säga upp mig och börja plugga
  3. Resa jorden runt, och passa på att införskaffa tatueringarna jag alltid drömt om.
  4. Se varenda konsert, gå på alla festivaler jag vill.
  5. Köpa ett stort hus. Och en lägenhet i Amsterdam.
  6. Köpa en hund, en häst och en ny dator.

  7. Skänka bort en jävla massa pengar till SOS animals, Barncancerfonden och annat fint.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *