Bilar och sånt,  Nattliga bravader

När lagens långa arm lägger sig i

Min bil har ju som bekant varit ganska okörbar under de senaste månaderna, och jag har mest tagit mig runt via hoj, till fots, eller genom att få skjuts av snälla vänner. Innan jag åkte till Vegas i fredags lämnade jag dock in bilen på verkstan, och hämtade upp henne på vägen hem tre dagar senare. Och bortsett från alla små knäppa egenheter min bil har så är hon nu i strålande skick igen.

Eftersom jag har saknat att köra bil, och eftersom jag har en del skjutsande att ta igen, så ställde jag upp som Designated Driver till punkbaren Shakedown igår kväll, för att se Peter & The Test Tube Babies och ett gäng andra band.

Och på något sätt känns det typiskt att första gången jag kör till en bar på kvällen på verkligen HUR länge som helst så blir jag stoppad av polisen på vägen hem. Det var kanske inte helt förvånande, med tanke på att jag svängde vänster rakt framför en polisbil från en utfart med en “Right turn only”-skylt – men jag tror att polisen missade den skylten. Istället påpekade han att jag inte hade någon registreringsskylt på främre kofångaren (vilket är sant, eftersom min modifierade racerbil inte har någonstans att sätta fast skylten, så jag har den helt enkelt liggande inne i bilen istället) och gav mig en “fix it ticket”.

Det innebär egentligen bara att jag måste hänga på regplåten, hitta en polis som kan intyga att problemet har åtgärdats, samt skicka in en lapp med hens underskrift till trafikdomstolen. Och betala en expeditionsavgift på typ 20 dollar. Men det kan jag leva med, med tanke på att den där olagliga vänstersvängen antagligen hade blivit betydligt dyrare.

Två funderingar i anknytning till ovanstående händelseförlopp:

1. Att vara Designated Driver innebär olika saker för olika personer – en del dricker inte en droppe alkohol om de är kvällens chaufför, andra dricker måttligt, och ytterligare några tycker att förkortningen DD borde stå för Drunk Driver istället och dricker därefter. Själv hade jag intagit en och en halv öl, och erkände villigt detta för polisen när han frågade. Men det är ju faktiskt lagligt här, och polisen tyckte tydligen inte ens att det var värt att låta mig göra blåstest. Vill ändå påpeka att jag ALDRIG skulle sätta mig och köra om jag var det minsta påverkad, oavsett om det rent tekniskt fortfarande skulle kunna räknas som lagligt.

2. Det är kanske lika bra att jag nu har blivit beordrad av lagens långa arm att hänga på den främre registreringsskylten på min bil – jag har ju trots allt betalat en del pengar för de här plåtarna så det känns som lite slöseri att bara använda den ena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *