Det ofattbara

Tänk om

Jag försöker släppa det här med branden, fokusera på annat, slippa tänka på det för en liten stund. Men det är en grej till som jag bara måste få ur mig först, eftersom jag inte kan sluta tänka på det.

Jag fick veta idag att grannarna ovanför mig, i lägenheten som brann ner, hade flyttat in all sin djupdykningsutrustning i huset bara någon dag tidigare. Den enda delen de hade lämnat kvar i bilen och inte tagit in, oklart av vilken anledning, var syrgastuberna.

Jag törs knappt tänka tanken. Men. Om det hade funnits syrgastuber i lägenheten när den började brinna hade jag antagligen inte suttit här och skrivit detta. Då hade huset exploderat innan någon hunnit ta sig ut, och vi hade haft att göra med en tragedi av helt andra mått. Tanken gör mig iskall ända in i märgen, och jag är oändligt mer tacksam över att ha klarat mig undan så pass lindrigt som jag gjorde. Tänk om.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *