Det ofattbara,  Vardagsanekdoter

When life gives you lemons, throw them at someone

Idag fick jag veta att min lägenhet är så allvarligt vattenskadad att de kommer att behöva riva ut både väggar och tak och bygga om dem helt. Min hyresvärd tror att det kommer ta två veckor eller så innan jag kan flytta tillbaka in, vilket är kortare tid än jag hade förväntat mig, men innan de kan börja arbetet måste jag flytta alla mina möbler och tillhörigheter till ett förråd någonstans. Jag flyttade in för tre månader sen och hade inga planer på att flytta någonstans igen på åtminstone ett par år. Men nu måste jag alltså flytta ut allting, vänta två veckor, och sen flytta tillbaka in igen. Och trots att jag inser att det kunde ha gått så himla mycket värre är en till flytt verkligen det sista jag vill behöva handskas med just nu. Men har samtidigt inte direkt något val.

Mitt i all stress och sorg har jag i alla fall Jossan och Lisa på besök från Sverige, och de hjälper till att hålla mig sysselsatt och slippa tänka så mycket på eländet. Igår kväll hade vi backstagepass till House of Blues för att se Flogging Molly, idag satt vi ute i solskenet och åt lunch med ett helt gäng av mina amerikanska vänner, och ikväll ska vi på en annan spelning. Det är så himla fint att ha folk omkring sig just nu. Vet inte vad jag skulle tagit mig till om det här hade hänt precis när jag flyttat hit och knappt kände en enda person i hela landet.

0 Comments

 • Camilla

  Vilken tur att du har massa fina människor omkring dig! Hoppas verkligen att tidsplanen stämmer, även om jag förstår att flytten överhuvudtaget känns bajs. Kram!

 • SpaderEss

  Rackarns soppa, det får stambytet som pågår i min lägenhet att verka som en baggis. Lite intressant dock att totalrenovera en lägenhet går på 2 veckor, stambytet hemma är inne på sin 6:e vecka nu….

  • Cinderalley

   Ha! Ja, alltså… jag är inte helt säker på att den där 10-dagarsplanen är helt realistisk. Vi får väl se hur lång tid det tar när de väl sätter igång.

 • CC

  Vilken lycka med vännerna runt omkring dig i detta jobbiga! Tänk vad ett kontaktnät är bra.
  Hoppas Flogging Molly kunde lätta upp lite oxå å härligt med Svennar på besök=)
  Imon drar jag å dottern till Hufvudstaden på “tjejhelg”. Pepp!

 • Johanna

  Ja fy fan vad jobbigt, man FÅR faktiskt tycka det även om det såklart är tur att det inte var värre osv. Men vänner på besök låter ju fantastiskt bra, ut och ha kul med dem så är du snart tillbaka i lgh igen. Herregud vad klämkäckt det lät. Förstår ju att det är svindrygt. Men du måste väl kunna få hjälp med själva flyttandet av grejerna iaf?

  • Cinderalley

   Jag uppskattar klämkäckt just nu faktiskt, det är betydligt bättre än att gå runt och vara negativ haha. Och ja, nu slipper jag ju flytta grejerna själv tack och lov.

 • Amanda Malm

  Hej, jag sitter och läser runt om allting om Kony 2012 och kan inte slå fast vid vad jag ska tro eller tycka. Jag hoppas att du tänker skriva någonting om det för du har alltid så smarta och bra åsikter om liknande saker och jag skulle vilja veta vad du tycker!
  Kul föresten att Jossan är och hälsar på!! 🙂

  • Cinderalley

   Jag har läst rätt mycket om det och känner mig inte helt positivt inställd till Invisible Children. Men vet inte riktigt om jag orkar formulera en kritik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *