Bra saker,  Drömhuset

Hemma bäst

Här har det varit lite dött på sistone. Det beror på att min stationära dator, tillika min jobbdator och enda dator nu när båda min laptops har lagt av, bestämde sig för att sluta fungera häromdagen och jag inte har haft något att blogga från. Efter lite trixande lyckades jag få igång datorn med en monitor istället för mina vanliga två, och nu väntar jag på ett nytt videokort som förhoppningsvis tar hand om resterande problem. Men detta är ni med stor sannolikhet helt ointresserade av.

Andra grejer som har hänt på sistone är att jag, äntligen, efter 6 långa veckor, har fått flytta tillbaka in i min lägenhet. När jag kom hit i söndags var alla mina grejer inflyttade och uppackade, och alla mina kläder hängde prydligt vikta och kemtvättade på galgar i garderoben. Det tog mig ungefär 5 timmar att möblera om i alla skåp och garderober, men nu är allt på sin rätta plats. Dessutom hade jag inget varmvatten när jag flyttade in, och varken spis eller internet fungerade, men det kom det ett helt gäng karlar och åtgärdade redan nästa dag.

Och det bästa av allt? Nästan hela lägenheten är alldeles ny. Nymålade väggar, nya golv och heltäckningsmattor, och ett sprillans nytt kök (med undantag för spisen och mikrovågsugnen, som fortfarande är från typ 1986). Det är så himla mycket finare nu än när jag flyttade in första gången. Det gör dessutom att jag med viss ansträngning står ut med allt hamrande och borrande från våningen ovanför, där de under de kommande månaderna kommer att bygga upp en helt ny lägenhet istället för den som brann ner.

Nu får ni ursäkta – jag ska lägga mig på min egen soffa och njuta av tystanden och ensamheten.

0 Comments

 • Mirijam

  HÄRLIGT! Ska bli spännande att se den IRL när jag kommer, två veckor kvar, wiiii! Jag förstår verkligen hur jobbigt det har varit, det låter som en världslig sak, men det är ju jobbigt att inte ha sitt egna hem ordentligt!

 • Duktiga Tjejen

  Åh, vad skönt att du fått flytta hem igen! Och med allt (nästan) sprillans nytt som plåster på såren…

  Här under oss har de också renoverat de senaste typ två månaderna. Lagom lägligt när jag är hemma sjukskriven… De har nu även lyckats felkoppla vattnet så har bara iskallt sedan två dagar. Häpp!

  • Cinderalley

   Åh men usch vad jobbigt, vet precis hur det känns eftersom jag också är hemma hela dagarna nu när lägenheten ovanför renoveras. Men jag är i alla fall inte sjukskriven on top of it, stackare!

 • Fia

  Låter underbart Sanna! Bara att njuta av tystnaden och ensamheten, den är helt fantastisk! Vet själv lite hur det är att längta efter sitt egna hem och lägenhet. Har själv nu bott hos föräldrarna i snart 3 mån, får min lägenhet nu om drygt 1 mån. Alla möbler och allt jag äger ligger i flyttlådor i Skåne, längtan efter juni är så stor!

 • Josefine

  Shit vad det låter skönt! KOmma hem. Bästa grejen. Vi hade förvisso ingen brand men när vi hade renovering + fuktskada och ingen dusch och toa på två månader höll jag på att bli HELT galen.

  • Cinderalley

   Alltså, jag kan verkligen tänka mig det. Jag har visserligen inte bott i min egen lägenhet, men jag har i alla fall befunnit mig hemma hos kompisar med dusch och toa, tack och lov.

 • Anna Nio

  Hurra, fan vad najs! Hemlös isn’t all it’s cracked up to be, liksom; jag vet känslan, även fast den för mig lyckligtvis inte kommit från nåt så hemskt som en brand någon av gångerna. Njut av ditt hem nu! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *